Is het raar om geen kinderen te 'nemen'?

Toegevoegd na 59 minuten:
Ik weet dat je geen kinderen neemt, en ik wil ook niemand kwetsen hier. maar ik bedoel met mijn vraag, is het raar dat ik geen kinderen wil!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Gelukkig heb je een keuze. Ik denk niet is dat het raar is om niet aan kinderen te beginnen. Ik denk dat het goed is dat je je met de vraag bezig houdt of het binnen je leven past ja of nee. Er zijn maar al te veel mensen, die het als van zelfsprekend zien om kinderen te nemen, terwijl het een enorme inpact op je dagelijks leven kan zijn. Je draagt immers een grote verantwoordelijkheid voor een nieuw leventje en niet iedereen realiseert zich dat voldoende denk ik soms. Helaas is het verwachtingspatroon nog altijd een beetje, dat de meeste mensen vroeg of laat aan kinderen gaan beginnen, dit kan een enorme druk op iemand leggen. Bij vrouwen is het dan ook nog eens zo, dat het kinderen krijgen 'tijdsgebonden' is, terwijl mannen de beslissing om vader te worden uit kunnen stellen totdat ze op omkiepen staan. Bij sommige stellen tikt de biologische klok op een bepaald moment en zij weten gewoon dat ze kinderen willen. Ik zelf heb dit nooit gehad, mijn man en ik hebben heel rationeel besloten om kinderen te nemen voor een bepaalde leeftijd, aangezien je vroeg of laat met gezondheidsrisico's te maken kunt krijgen voor moeder en kind. We zijn er dolgelukkig mee, maar ik kan me ook heel goed voorstellen dat je anders besluit. Nee, het is dus niet raar om niet aan kinderen te beginnen. Het is juist erg verstandig om er goed over na te denken of je kinderen kunt bieden waar ze recht op hebben! (liefde, begrip, geduld, een thuis!) etc.....

Dit is niet raar je neemt namelijk geen kinderen je krijgt ze, niet iedereen is namelijk bevoorrecht om kinderen te krijgen. Je kan ze dus nooit en te nimmer nemen.

Nee dat is niet raar.

Het is onnatuurlijk, aangezien nakomelingen het enige is wat een organisme op deze aarde kan achterlaten; evenals homofilie onnatuurlijk is. Maar hierdoor wordt het niet vreemd of onwenselijk. Strikt genomen is iets wat afwijkt van de norm raar, maar nogmaals, raar hoeft niet fout of slecht te zijn.

Nee hoor, dat is een keuze die men maakt. En meestal is daar heel goed over nagedacht. Ik vindt zo'n bewuste keuze beter, dan kinderen krijgen en ze niet die liefde en aandacht krijgen, waar ze recht op hebben..

Nee, ik vind het niet raar. Voor kinderen kiezen (er vanuitgaande dat ze je 'gegeven worden') is een grote verantwoordelijkheid. Absoluut leuk maar ook zeker met minder leuke kanten. Je leven verandert, hoe je het ook went of keert. Je moet ineens rekening houden met zorg, aandacht, verzorging, financiele bijkomstigheden, stukje inleveren van je vrijheid (tot op zeker hoogte). Niet iedereen is hiertoe bereid of ziet zo'n leven voor zich. Natuurlijk weet je niet wat je mist als je het niet hebt. Zo was mijn zus er altijd van overtuigd geen kinderen te willen maar heeft zich op latere leeftijd bedacht. Ze vindt het nu helemaal geweldig om moeder te zijn en was er jaren eerder aan begonnen als ze had geweten dat het zo leuk was. Maar dit is altijd achteraf natuurlijk.

Het is absoluut niet raar om te besluiten geen kinderen te willen krijgen. Er wordt naar mijn idee veel te snel besloten om kinderen te willen. Zonder dat de toekomstige ouders er wel bij stil staan of ze wel in staat zijn de kinderen de opvoeding te geven die elk kind verdient. Als ze daar beter over na zouden denken, konden veel scheidingen worden voorkomen. Als zoals iedereen weet wordt na een scheiding altijd het kind de dupe.

Ik vind het eerder raar om zonder nadenken kinderen te werpen. Als jij bewust nadenkt over het wel of niet krijgen van kinderen vind ik dat heel gezond. Als jij voor jezelf beslist dat het nemen van een kind (gesteld dat dat je zomaar zou lukken) niks voor jou is, dan is dat jouw goed recht en verdient dat alle respect.

Kinderen neem je niet, het is een verlangen en dat verlangen wordt vervult of niet

Nee het is niet raar.Je bent een vrij mens en daarmee ben je ook vrij om te kiezen wat voor leven je wilt.Met of zonder kinderen met of zonder man met of zonder vul maar in. Jij moet het leven zo aangenaam mogelijk maken en dat kan alleen als je dat doet, wat jouw innerlijke gevoel je zegt.PUNT

Dit is gewoon je eigen keuze. Het is veel vreemder om kinderen op de wereld te zetten omdat je denkt dat dat 'hoort'. Kinderen op de wereld zetten en ze opvoeden is een hele verantwoordelijkheid. Dit is niet iets wat je even doet. Dit is een weloverwogen keuze. Als je eenmaal kinderen hebt, verandert het je hele leven. Als je dit met tegenzin doet, bestaat de kans dat je dit je kind gaat kwalijk nemen. Daar is uiteraard niemand bij gebaat. Jij niet, maar het kind zeker niet. We leven in een deel van de wereld waar we deze keuze weloverwogen kunnen maken. Als jij bewust kiest om kinderloos te blijven, is dat prima. Als je nu voelt dat je nog niet aan het krijgen van kinderen toe bent, moet je het vooral niet doen. Bovendien is het nemen van deze beslissing op dit moment ook niet bindend, want niemand zal het raar vinden als je in een later stadium terug komt op dit besluit.

Nee het is niet raar. Iedereen heeft zijn eigen redenen waarom hij/zij wel of geen kinderen wil. Al die redenen zijn natuurlijk geldige redenen. Ik ben wel benieuwd naar jouw reden, puur uit nieuwsgierigheid. Kennelijk heb jij dit goed doordacht en stel je deze vraag omdat je een bepaalde druk voelt van de mensen om je heen of van de maatschappij. Even en down to earth antwoord. Als iedereen maar lukraak kinderen neemt, dan is de aarde te klein. Zeker Nederland. Ik ben blij dat je ons een klein stukje ruimte geeft:-)

natuurlijk niet, ik heb ook geen kinderwens als je dat niet wilt, geen probleem kinderen zijn echt niet altijd leuk, ik ben dol op huisdieren als je hart maar open staat voor jezelf en anderen.

Ik ben lesbisch, zonder kinderwens en naar een paar korte relaties ben ik tot de conclusie gekomen dat ik ook maar beter 'bewust vrijgezel(lig)'kan blijven. Dus ik vind het niet raar om geen kinderen te nemen...

Kinderen, een van de leukste geweldige dingen, die je kan overkomen. Maar dan moet je het wel echt heel graag willen en er heel goed over nadenken. En als je het niet wilt, ook niet doen. Want het is niet niks om kinderen te krijgen, ze op te voeden, voor ze verantwoordelijk te zijn. En hoe heerlijk het ook is, het heeft zijn zware kanten, soms sta je bol van de zorgen, de druk, en waar ter wereld je ook bent, wat je ook doet, je zult je hele leven voortaan moeder of vader zijn. Je zult altijd denken bij alles wat je doet, ja maar, als het maar goed gaat met de kinderen, want als het met je kinderen goed is dan gaat het met jou ook goed! Nooit ben je meer vrij, en dat klinkt negatief maar dat bedoel ik niet zo, ik vind het heerlijk om moeder te zijn, maar het heeft voor altijd mijn leven veranderd. En daarom vind ik het absoluut niet gek dat je geen kinderen "neemt". Ik kan me absoluut voorstellen dat iemand daar niet aan wil beginnen. Toen ik de eerste keer zwanger was, was dat geen bewust keuze, dus het overkwam me. Achteraf gezien een van de fijnste dingen die me zijn gebeurd, maar ik heb altijd gesnapt dat het niet voor iedereen zo voelt. En ik snap ook heel goed dat ik bevoorrecht ben dat ik kinderen mocht krijgen, toen ik ze echt wilde, want ook dat is niet voor iedereen weggelegd.

Kinderen die neem je niet, maar die krijg je. Kinderen hebben is prachtig, maar niet iedereen is er voor in de wieg gelegd. Je moet je beperkingen kennen of ze accepteren als het je verteld wordt. Kinderen hebben is niet altijd makkelijk en hoe ouder ze worden, des te meer problemen. Maar een leven zonder kinderen zou ik niet meer willen. Ik vind het dus niet raar om ze niet te krijgen, maar wel jammer als je ze niet hebt. Dit is dus wel mijn persoonlijke mening.

Nee...dat is niet raar. Al zijn het vooral mensen die zelf wel kinderen hebben, die dat raar vinden en kunnen ze zich niet voorstellen dat je ook heel gelukkig kunt zijn zonder. Toegevoegd na 7 minuten: En de vaak gehoorde opvatting dat je met kinderen nieuw leven creëert, het leven doorgeeft is ook een drogreden. Dat nieuwe leven gaat ook weer dood, en die duurt heel wat langer dan dat leven. Dus feitelijk geef je als ouders de dood door. Tja...geen schepping zonder vernietiging.

nee hoor, je doet zoiets immers niet omdat dat van je verwacht word! je moet het echt heel graag willen, want je moet er ook veel dingen uit je oude leventje voor laten. in ieder geval moet jij je leven met kinderen dusdanig aanpassen bijv. qua vrijheid, verantwoordelijkheidsgevoel, werk, je relatie, en je bent er dag en mischien nacht mee bezig. dat moet je er gewoon voor over hebben om je kind goed op te voeden, voel je hier niks voor moet je het echt niet gaan doen. jij en je partner en een eventueel kind zouden er niet gelukkiger van worden... Toegevoegd na 4 minuten: je moet gewoon doen wat je gevoel zegt, en aan andere mensen en hun evt. opmerkingen en meningen niks van aantrekken... het is jou leven en je bent niks verplicht. ik heb zelf een kind, en ik zou niet zonder meer kunnen. de band met je kind blijft aleen maar groeien.

Het is JOUW leven en als jij geen kinderen wilt dan hoef je daar tegenover NIEMAND verantwoording af te leggen.

Dat is niet raar. Misschien heb jij een heel ander beeld van je leven dan anderen. Misschien wil jij niet HUISJE BOOMPJE BEESTJE maar ben je meer een type dat voor zichzelf een leven wil leiden en niet beperkt wil zijn. Ik kan me heel goed inleven in jouw standpunt, want nu heb ik zelf ook geen zin in kinderen, als ik al die moeders zie (ik ben nu pas 15, dus ik weet niet of het verandert) maar mij lijkt het ook heel leuk om op mijn 30ste nog te kunnen werken/reizen enzo. het klinkt heel egoistisch, maar sommige mensen willen nou eenmaal meer uit het leven halen.

Ik zou niet weten wat daar raar aan is, naast het feit dat het jullie keuze is, hoeft niet ieder gezien "2,3" kinderen te krijgen. En daarbij is de wereld ook niet leeg.

hallo, Nee het is helemaal niet raar dat je geen kinderen wil.. als je nu ziet hoe de wereld is..: kinderlokkers wonen in de buurt/kinderverkrachters lopen los/gestoorde leerkrachten die verliefd worden op studente/zwemleraren die aan kinderen zitten(En dan moeten we natuurlijk niet alleen de mannen op de schuld geven want ooo poets die vrouwen niet weg die kunnen het ook allemaal zijn/doen)... ik ben misschien nog jong(17) maar als je na gaat dat de wereld NU al 'rot" is hoe zal het zijn over een paar jaar.?? zo als ik het nu zie wil ik ook geen kinderen krijgen.. ze hebben tegen woordig steeds sneller seks krijgen soa's noem maar op.. Groetjes sabina

Veel mensen gaan er maar van uit dat er levende wezens bestaan om zich voort te planten. Maar wat nou als het helemaal niet de bedoeling is dat iedereen zich zomaar voortplant. Zoals Theo Maasen ooit zo mooi zei (zoals die man zoveel zo mooi heeft gezegd), als je met een aanhanger wilt rijden met een bepaalde lengte dan moet je een speciaal papiertje halen ongeacht of je super goed kan auto rijden of niet maar iedereen kan zomaar kinderen krijgen, dat is toch raar. De domste idioten kunnen kinderen krijgen, maar als je gewoon wilt vissen in de sloot dan moet je een vergunning kopen. Wat ik nou eigenlijk wil zeggen is dat het helemaal niet vanzelfsprekend moet zijn dat je je voort zou moeten planten. Ik denk dat meer mensen zich nu voortplanten dan dat er goed voor ons is. Al is dat ook weer egoistisch maar egoisme was weer een discussie bij een andere vraag.

Ik zie dat het bij iedereen een interessante vraag is en wekt veel verschillende meningen op. Maar mijn eigen mening is: Nee het is niet raar om -indien je de keus hebt- geen kind te nemen. Als je geen kind kunt krijgen maar ook niet wil adopteren.. is dat ook niet raar. Als je geen kind kunt krijgen maar wel adopteert, is dat in mijn ogen ook niet raar. Als je wel kinderen kunt krijgen maar toch adopteert, vind ik dat óók niet raar. Iedereen heeft andere gedachtes,meningen en gevoelens. Elk koppel of alleenstaande ziet het weer anders. Dus nee. Ik vind het níét raar.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100