Hoe slecht is het om eenzijdig te eten?

Ik weet dat ik eenzijdig eet:
's morgens 2 beschuitjes en een appel
'S middags 4 rijstwafels en een appel
'S avonds altijd sla met div.groenten(nooit vlees/aardappels)
Tussen door soms een cracker/s'avonds nog yoghurt en magere vla.
Ik drink 2 koffie en cola- light.
Thats it! Ik wijk hier nooit van af.
Ik slik wel vitamines en ijzer(ik heb bloedarmoede)
Ik ben 1.70 en weeg 43 kilo.
Ik hoor vaak dat ik te mager ben en beter moet eten.
Maar ik voel mij hier goed bij!
Ik wil niet dik worden,mijn vader heeft mijn moeder in de steek gelaten omdat ze dik was.(dat heeft hij toegegeven)
Met die vitamines erbij kan dit toch niet zo slecht zijn???

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zéér slecht!!!!! Je zult echt je eetpatroon en levenstijl moeten gaan aanpassen. Je denkt dat je dikker wordt als je meer eet. Maar juist het weinig eten, kan leiden tot dikker worden! Je bloedarmoede is het gevolg van je eetpatroon, omdat je lichaam geen voedingsstoffen binnenkrijgt, en dus ook niet op kan nemen. http://www.medischwebboek.nl/bloedarmoede-door-tekort-aan-foliumzuur/ Voor de gezondheid heeft een eenzijdige voeding tot gevolg dat er na verloop van tijd altijd een tekort aan bepaalde noodzakelijke bouwstoffen voor het lichaam ontstaat en dat de spijsvertering heel eenzijdig belast wordt. Men stelt wel eens 'je bent wat je eet' en daar zit natuurlijk een waarheid in. Het lichaam wordt immers opgebouwd uit de bouwstenen in de voeding en naar zal blijken bij de 'voedingskwaliteit' ook uit de groeikrachten in de voeding. Wanneer we enzijdig eten zullen dus ook de spijsvertering en de opbouw een eenzijdigheid vertonen. Uiteindelijk maakt dit de organen en het lichaam ziek. Een gebrek aan bepaalde bouwstoffen door een eenzijdige voeding kan zorgen voor een voortdurende vraag naar meer voedsel vanuit het lichaam. Het lichaam geeft aan dat het van het essentieële niet genoeg heeft kunnen bemachtigen en vraagt om meer. Als snel kan dit voortdurende gevoel van trek leiden tot overgewicht. http://www.novalisinstituut.nl/paracleitosvoeding.htm

Heel slecht! Laurena: Ophouden met jezelf zo slecht te voeden. En ik bedoel NU. Ga naar je huisarts. Vraag hem je te helpen met een juiste dieetkeuze. Ok met gezond eten kan je een super figuur houden. Laat je niet gek maken door de media (Modellen die flauw vallen omdat ze te weinig eten om het lichaam de hele dag op de been te houden zijn NIET gezond slank!) Even een belangrijk punt om te onthouden: Als je vader je moeder verlaten heeft om HIJ VOND dat zij te dik was, dan zegt dat meer over je vader, dan over het uiterlijk van je moeder.

ik zou de schijf van 5 aanhouden als je alles binnen wil krijgen om je lichaam gezond te houden. ipv aardappels kan je ook wat anders nemen en vlees kan je vervangen voor andere producten. het is belangrijk omdat je op deze manier alle voedingsstoffen binnenkrijgt die je nodig hebt. oa spinazie en appelstroop bevatten veel ijzer, misschien kan je dit toepassen in je menu?

Je eet te weinig en je drinkt te weinig, je moet ongeveer 2 liter vocht op een dag drinken. Je voeding mist heel veel belangrijke voedingsstoffen. En het is dan ook niet vreemd dat je bloedarmoede hebt. Je BMI score is ook veel te laag je moet minimaal 12 kilo zwaarder zijn dan dat je bent om op een gezond gewicht te zitten. Conclusie je hebt inderdaad een heel slecht eetgewoonte en ik zou je adviseren om samen met iemand die verstand heeft van voeding een voedingsschema op te stellen.

Als jij nog een tijdje wilt blijven leven, dan moet je als de sodemieter je eetpatroon aanpassen!! Besef je wel wat je je lichaam en geest aandoet? Je eet niet alleen te eenzijdig, maar ook nog eens heet schraal en arm aan voedingsstoffen. Je hebt behoorlijk ondergewicht!! Met wat vitaminetabletten los je het probleem niet op. Dat je bloedarmoede hebt komt omdat je totaal geen ijzer binnen krijgt. Dit zit in vlees, soja, appelstroop, noten enz. Dat jouw vader je moeder in de steek heeft gelaten omdat ze te dik was is gewoon een klotestreek!! Dit feit heeft jou een enorme psychische deuk opgeleverd. Mijn advies: Ga z.s.m naar je huisarts en laat je doorverwijzen naar een diëtiste. Ga daarnaast ook werken aan je geestelijke welzijn. Ik hoop echt van harte dat je hier wat aan gaat doen, zodat je als een gezonde vrouw door het leven kunt gaan.

Heel slecht bezig, Als je gezond eet hoef je normaal gesproken geen ijzer te slikken, en vitamines ook niet. Je helpt je hele stofwisseling om zeep, alleen maar voor iets wta je vader ooit gezegd heeft? Ga naar de dokter, of een dietist, als jij normaal gaat eten (en dat moet je gaan doen) heb je hulp nodig, je lijf is niets meer gewend, en raakt al overstuur van een soepballetje als je niet oppast

Het lijkt ernaar dat je hier een excuus zoekt om je eetgedrag te vergoedelijken. Dat jij zo met eten bezig bent en het feit dat je er een reden voor weet geeft aan dat een eetstoornis hebt. Ongetwijfeld vindt jij jezelf nog steeds te dik en is er het feit dat jij je goed voelt als mensen zeggen dat je er te mager uit ziet. Je bloedarmoede kan door verschillende oorzaken komen maar feit is dat het vaak voorkomt bij mensen die te weinig van bepaalde voeding binnenkrijgen. Ik neem aan dat je professionele hulp hebt!? Zo niet dan zoeken! Alleen professionele hulp helpt niet alleen, soms kan het er zelfs voor zorgen dat je je alleen maar rotter gaat voelen. Uiteindelijk moet er bij jouw een knopje omgaan en die moet jezelf omzetten.

Wel, als ik je verhaal lees doet het me verdriet! Je bent op weg naar anorexia. Je bent idd te mager. Nog maar eens een bewijs te meer hoe een ouder een negatieve invloed kan teweegbrengen. Je moet je bouwstoffen en vitaminen halen uit verantwoord eten. Wordt aub niet het volgende slachtoffer van je vader. Knuffel voor je moeder. Ps: Een man heeft graag wat "pak" aan een vrouw ;)

Wat hier boven wat gesuggereerd lijkt me ook overdreven 'anorexia' nou dat zeker nog niet. Dit lijkt me echt een crash dieet, maar uiteindelijk zet het geen zoden aan de dijk omdat jij je stofwisseling ermee verprutst. Overigens mag je best wel meer eten hoor. Als je het echt zeker wil weten ga dan is naar de diëtiste, die kan je precies vertellen wat jij kan eten door een dag heen. En mensen die je in de steek laten omdat je toevallig wat dikker bent die zijn sowieso de moeite niet waard. Ik geloof trouwens niet dat jij je er goed bij voelt, komt eerder over als een onzekerheid, angst, bang om afgewezen te worden. En volgens mij weet je dit zelf ook wel, en zoek je wat bevestiging. En als je denkt dat het leven draait om het uiterlijk dan heb je nog een hoop te leren, want mensen die zo denken leven in een luchtballon. Wil jij leven in een luchtballon? Een ballon die ieder moment kan knappen. Ontwikkel je zelf, ontwikkel eigenheid en een identiteit. Het is jouw leven jouw keuze.

Laurena , Het is weliswaar eenzijdig , maar de meeste componenten neem je toch tot je . Je bent VEEL te licht , maar dat heeft voornamelijk te maken met de hoeveelheid voedsel die je tot je neemt .In de armere landen zijn de mensen dikwijls ook ongezond mager . (zie foto uit Sudan). Maar naast te weinig voedsel heeft men ook 'n groot vitamine tekort. Koffie en cola zijn pepmiddelen . Zou ik nooit gebruiken . Omdat je vegetarisch eet moet je zorgen dat je voldoende vitamine A tot je neemt.Laurena , wat je eet is nog niet zo slecht.Maar je eet te weinig . Probeer op 'n gewicht te komen van 15 kg minder dan de centimers boven de 100 van je lengte . In jouw geval betekent dat 55 kg. Als je dat aanhoudt heb je 'n superlijf . Ik ben 'n autoriteit op dat gebied met heel veel ervaring.Cola nooit meer aanraken , en 1 kop koffie 's morgens is meer dan genoeg.Kijk op internet waar vitamine A in zit . Maar ook met vitamines is het zo dat je er niet teveel van mag hebben. Ik heb trouwens begrip voor je vader . Je volvreten na je huwelijk is 'n vorm van bedrog .Wel mooi op de trouwdag , en daarna maar raak doen . Probeer met spoed op die 55 kg. te komen . Je kunt me evt. raadplegen via "berichten" op deze site . Doe je best ! Laat het niet zover komen als op de foto alsjeblieft.

Als je binnen afzienbare tijd dood wilt moet je zo doorgaan. Voedingsstoffen bestaan uit de energieleverende brand- en bouwstoffen koolhydraten, vetten en eiwitten maar je hebt natuurlijk veel meer nodig. Dat besef je zelf ook wel door vitamines te slikken maar dat is altijd te weinig als je onvolwaardig eet. waardoor je tekorten oploopt. Zo kom je makkelijk in een vicieuze cirkel van lusteloosheid, gebrek aan eetlust, isolement, een verkeerd zelfbeeld en nog minder en ongezonder eten. Je hebt gewoon eiwitten en een klein beetje vetten en oliën nodig om je lichaam niet af te breken, waar je nu wel mee bezig bent. Toegevoegd na 48 minuten: Wat je BMI betreft zit je nog net aan de veilige kant als je onder de dertien jaar oud bent maar daarboven zit je echt in de gevarenzone van ondergewicht en moeilijk terug te keren naar een normaal eetpatroon.

Het is ontzettend slecht wat je doet. Maar dat is hier al eerder vermeld. Ik ben net zelf van 86 kilo naar 76 kilo gegaan door gewoon normaal vlees aardappelen etc te eten, ik drink gewoon koffie, ook wel eens een biertje, en af en toe zelfs een snoepje. Het gaat erom dat je het in balans houd, en dat je in de gaten houd dat je niet hele zakken chips of iets leeg eet. Die bloedarmoede kan worden veroorzaakt door ijzer te kort wat je uit bepaalde groenten en vlees kan halen. Ik zou toch eens met een dokter praten, want ik denk dat jouw probleem veel dieper ligt dan alleen het eten. Succes ermee in ieder geval p.s: En niet elke kerel is zoals je vader

Over de meeste dingen is al veel gezegd, dus ik beperk me even tot je idee dat je vitamines de problemen wel oplossen: Vitaminesupplementen zijn géén vervanging voor gezond voedsel. Er zitten vaak weinig of geen mineralen in, enzymen, vezels, etc., die in het echte voedsel wel zitten. Daarnaast werken veel vitamines en mineralen uit mineralen láng niet zo goed als die in echt voedsel, omdat het teamplayers zijn, die weer allerlei andere stoffen uit het voedsel nodig hebben om hun werk goed te doen. Daarnaast zijn sommige stoffen uit voedsel heel gezond, maar kunnen de supplementen-varianten daarvan schadelijk zijn voor je lichaam.

Hoi Laurena, Zo te zien aan je lengte en je gewicht weeg je echt veel te weinig. Dat is heel erg ongezond en gaat klachten geven in je lijf en je weerstand wordt erg laag. Ik vind het heel naar voor je dat je ouders zijn gescheiden en dat je vader weg is bij je moeder omdat hij haar niet meer mooi vond. Dat zegt iets over (de oppervlakkigheid van) je vader en niet over je moeder. Er zijn nu eenmaal mensen die het belangrijker vinden hoe je er uit ziet dan om wie jij werkelijk qua karakter bent. Praat hier eens over met iemand (via je huisarts, of iemand die jij vertrouwt). Laat het besluit van je vader, er niet voor zorgen dat jij ongezond mager wilt blijven en dat ZIJN keus jouw hele leven blijft beïnvloeden. Jij bent jezelf en niet je vader of je moeder. Wat nu als Jouw prins op het witte paard van mollig houdt of gewoon gezond! Dan rijdt hij jouw huisje voorbij. Lieve meid, ga wat meer en gezonder eten, in overleg met je huisarts of een dietiste, zodat je een normaal en gezond gewicht krijgt. Het is prima om gezond te eten en dus veel groenten en fruit te eten. Let er alleen wel op of er voldoende afwisseling in zit en het jou de vitaminen en mineralen geeft die jij nodig hebt om een mooi en gezond leven te leiden. Succes en met het vinden van een gezond gewicht en eetpatroon. Ga leuke dingen doen, geniet van je leven.

Simpel gezegd: wie gezond eet en verder gezond is heeft geen supplementen nodig. Dat je ze wel nodig lijkt te hebben is een teken dat je ongezond eet. In dit geval waarschijnlijk domweg te weinig. Er zit een fors verschil tussen slank en mager en dat laatste wordt echt alleen aantrekkelijk gevonden door het type vrouwen hatende mode ontwerper. Je zal met jouw lengte heel fors moeten aan komen voor je kan zeggen dat je overgewicht hebt en dat je op je gewicht wil letten is niet erg maar dat houd ook in dat je niet te mager moet worden. Je beweert je goed te voelen en daar is niks mis mee. Je bent echter wel erg ligt voor je lengte en je hebt last van bloedarmoede. Met een paar kilo meer (je kan het echt hebben) en zonder die bloedarmoede zit je misschien wel nog beter in je vel. Als je denkt dat pasta te veel calorieën bevat moet ik je toch echt aanraden om de daadwerkelijke cijfers erbij te halen en te gaan vergelijken (en dan niet vergelijken met sla maar met rijst en aardappelen). Laat je huisarts je eens doorverwijzen naar een diëtist (diëtisten zijn er niet alleen voor te dikke mensen). Dan kan je samen uitzoeken wat voor jouw gezond is om te eten en wat nu het beste gewicht voor jouw lengte, leeftijd en leefpatroon. Zo kan je op een gevarieerd en gezond eetpatroon komen zonder supplementen (want gezond zijn die dingen echt niet). Ga evt. ook met een psycholoog praten. Je hebt duidelijk een forse tik gehad toen je vader je moeder verliet vanwege haar gewicht anders had je dit er hier niet expliciet bij vermeld. Om de verkeerde redenen met je gewicht bezig zijn is ook niet goed en zonder bang te zijn om dik te worden is het leven toch aangenamer (het leven is sowieso aangenamer als je niet bang bent).

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100