Hoe lang duurt het voordat een volledige narcose helemaal uit je lichaam verdwenen is?

Ik hoorde dat het dagen en soms weken duurt voordat een volledige narcose verdwenen is uit je lichaam. Hoe lang is dat en is het afhankelijk van de persoon, hoeveelheid narcose of ....?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

de volledige narcose is uit je lichaam weg op het moment dat je wakker wordt in de uitslaapkamer... dan is de narcose niet meer volledig... wellicht is jouw vraag eigenlijk hoe lang het duurt tot de anesthesiemiddelen en effecten uitgewerkt zijn... ik ben 11 dagen geleden onder narcose geweest... de eerste 3 dagen na de narcose was ik veel suffer en sneller doezelig dan voor de operatie... dat was m.i. nog van de anesthesiemiddelen... en nu heb ik het idee/gevoel dat mijn lichaam nog steeds enigszins onder invloed is van de narcose, met name het in slaap vallen en het ontwaken voelen anders aan dan voorheen... maar dat kan natuurlijk ook te maken hebben met het algehele proces van opknappen na ziekte en ingreep... mijn vader was anesthesist en hij vertelde dat sommige stoffen al een paar minuten na het wakker worden uit de narcose door het lichaam zijn verwerkt en door transpiratie en bij de eerste keer plassen worden uitgescheiden, maar er zijn ook stoffen die pas na een week of 3, 4 zijn verwerkt... ik spreek hier wel over meer dan 20 jaar geleden... misschien worden er tegenwoordig anesthesiemiddelen gebruikt waar het lichaam meer of minder tijd voor nodig heeft om ze te verwerken... Toegevoegd op 21-06-2009 19:17:12 Paulus, als je dus nu 4 dagen na de narcose nog suffig bent, lijkt mij dat als leek helemaal niet gek... als je na er het weekend ongerust over bent, kun je natuurlijk altijd je huisarts of een anesthesioloog raadplegen

Bronnen:
plaatje http://www.rvu-uithoorn.eu/Narcosegas.htm

als ik terug kijk naar mijn eigen ervaring: Ik ga dan uit van een dag of drie... Dat is dan excl. de BDE... Want daar is wel een tijdje over geen gegaan voordat ik echt wist wat er gebeurt was...

Het hangt er vanaf hoer lang/diep de narcose geweest is, welke middelen zijn gebruikt en hoe snel je lichaam dat weer afbreekt. Ik heb wel eens een ' roesje' gehad waar je de volgende dag niks meer van merkt, maar na een grote operatie kan ik wel twee dagen slapen als ik er aan toegeef. Heerlijk ! Mijn laatste keizersnee was met een ruggenprik, en daar heb ik juist bijna 72 uur van wakker gelegen met vreselijke hoofdpijn ; doe mij dan maar die drie dagen zo stoned als een ikweetniet na een narcose. Maar het is dus afhankelijk van zoveel factoren, dat je dat niet precies kunt voorspellen. de volgende dag autorijden lijkt me echter in vrijwel geen enkel geval slim.

Ik denk dat het 36 uur is dat de narcose met alle verbrandings-elementen uit het lichaam verdwenen zijn... Is wel afhankelijk van de persoon, in die zin dat het aan de narcose overgeven veel sneller de gifstoffen afvoert dan wanneer je je verzet... Narcose is niet één stof maar heel veel stoffen, er zijn inslapers, slaaponderhouders, slapmakers, verdovers, enz enz, dus het is niet één stof maar heel veel... En op elke stof kun je weer anders en persoonlijk op reageren, daarom moet je zo´n lange lijst invullen voordat je onder het mes gaat... :-))

Ik weet niet of het met de narcose te maken heeft, maar na mijn operatie ben ik zeker 2 maanden heel vergeetachtig geweest..dus misschien duurt het ook wel zo lang!

een stel diebielen die zich uitgeven voor chirurg in een bepaald ziekenhuis in nederland dat nou een maal niet zo positief bekent staat heeft het gepresteerd mij 7 keer te opereren aan de zelfde kwaal. ondertussen duurt het per narcose langer voor ze uit je lichaam verdwijnen zo heb ik ondervonden.

Heeft bij mij toch zeker een week geduurd toen ik uit mijn narcose was gekomen..... Ben echt zeker nog wel een week suf geweest.....

Ik denk dat het sterk afhangt van de volgende factoren: *Je algehele conditie *Duur van de operatie *Wat voor operatie? *Welke medicijnen (pijnstillers) heb je daarna nog gekregen die je suf maken Ik heb in anderhalve maand vier keer narcose gehad en ik ben daar echt langer dan een jaar moe van geweest... IK denk echt dat het per persoon verschilt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100