Hoeveel mg ibuprofen kan je innemen?

Je hebt pillen van 400mg, is het verstandig om 2 tegelijk te nemen? Wat gebeurt er bij te veel?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In het algemeen geldt de volgende dosering bij koorts en pijn: Volwassenen en kinderen vanaf 12 jaar: Startdosering: 400 mg, zo nodig 200-400 mg elke 4-6 uur. Maximale dosering: 1200 mg per dag. De tabletten met water innemen, na de maaltijd. Wanneer je te veel Ibuprofen hebt gebruikt, neem dan onmiddellijk contact op met je arts of apotheker. Symptomen van overdosering kunnen zijn: misselijkheid, maagpijn, braken (bloed) en diarree (bloed), duizeligheid, oogsiddering, ongecontroleerde snelle beweging van het oog en dubbelzien, hoofdpijn en oorsuizen.

Bronnen:
http://db.cbg-meb.nl/Bijsluiters/h23427.pdf

Je mag 1200mg per dag. Toevallig gisteren bij de tandarts geweest, hij zei; indien nodigverdubbel ik de dosis naar 2400 mg!!!

Nee!! 800 mg is een overdosis!! Er staat niet voor niets uitdrukkelijk dat je maar 1 tablet per keer mag nemen en maximaal 3 op een dag. Alleen een dokter mag Ibuprofen 600 mg. voorschrijven. Dat is bij ernstige pijn. Je moet met dit middel ook erg uitkijken als je andere medicijnen gebruikt, met name medicijnen voor hart en bloeddruk. Lees goed de voorschriften voordat je zomaar wat inneemt.

In de bijsluiter staat het gebruiksadvies, lees die bijsluiter en houd je aan de voorgeschreven dosis en manieren frequentie van innemen. "De meeste symptomen zijn een overmaat van de farmacologische werking van ibuprofen en omvatten buikpijn, misselijkheid, braken, slaperigheid, duizeligheid, hoofdpijn, tinnitus, en nystagmus. Zelden meer ernstige symptomen, zoals gastro-intestinale bloeden, toevallen, metabole acidose, hyperkaliëmie, hypotensie, bradycardie, tachycardie, atriale fibrillatie, coma, leverfunctiestoornissen, acuut nierfalen, cyanose, respiratoire depressie, en hartstilstand gemeld. De ernst van de symptomen varieert met de ingenomen dosis en de verstreken tijd, maar individuele gevoeligheid speelt ook een belangrijke rol." http://www.news-medical.net/health/Ibuprofen-Toxicology-%28Dutch%29.aspx

Maximaal 4 zakjes van 600 mg per dag.

Bronnen:
mijn specialist

Zie onderstaande vraag. Ik heb er even snel doorheen gelezen en volgens mij beantwoordt dit een groot gedeelte van jouw vragen. http://www.goeievraag.nl/vraag/ibuprofen-800-mg-alleen-recept.42296

Ibuprofen zou eigenlijk niet zonder doktersvoorschrift gebruikt mogen worden naar mijn bescheiden mening. Bij kortdurend gebruik, bijvoorbeeld bij gebitsklachten maar ook ter voorbereiding op een een medische ingreep zoals het inbrengen van een spiraaltje, kan het meestal weinig kwaad, tenzij je een gevoelige maag hebt. Dan is een maximale dosis van 2400 mg (op doktersvoorschrift) mogelijk, verdeeld over de dag. Bij zelfzorg is de maximale dosering 1200 mg per dag maar langdurig gebruik kan maagzweren, hoge bloeddruk, lever- en nierschade en beroerte en hartaanval veroorzaken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100