iemand tips voor een 15 jarig meisje die overgewicht heeft???

ik ben 15 jaar en heb dus echt overgewicht.. ik zie wel veel tips en vragen van anderen die zich zelf te zwaar vinden hier.. maar ik wil een duidelijk antwoord omdat iedereen natuurlijk een andere leefwijze heeft..
help aub.

Ik zal mijn dag menu even beschrijven en ik hoop dat jullie me kunnen helpen om wat gezonder te gaan eten en af te vallen! want ik ben veel te zwaar.

ontbijt: 1 boterham met jam en glas optimel
tussendoor: schoolkoek en pakje drinken
middag eten: 2 boterhammen met kaas/ jam/ hagelslag en een cracker met kaas. en een pakje drinken of cristal clear.
tussendoor: schaaltje chips of een koek en een blikje redbull.
avond eten: aardappels met groente en vlees, maar ook een aantal keer patat en een glaasje optimel.
savonds: een koek en wat drinken.


ik drink de laatste tijd ook al veel thee zonder suiker..
maar natuurlijk ook elke dag een blikje red bull en dat is natuurlijk 1 blik suiker... maar vind het zo lekker.
ook eten we zo nu en dan patat .. omdat het koken er niet altijd van komt. ( daar kan ik niks aan veranderen)

ik heb vaak honger.. dus grijp ik maar naar de chips of een koek.

weet iemand andere tussendoortjes?? of bepaalde koekjes waar weinig calorieen in zitten??
en iets vervangents voor het blikje red bull??

En in welke snack zit het minst calorieen als we patat halen???

help aub.

Weet jij het antwoord?

/2500

Als ik je lijstje zie wat je allemaal eet schrik ik daar een beetje van. De redbul zou ik al laten staan en die koekjes ook. Het is in het begin moeilijk maar zodra je resultaat ziet ga je er plezier in krijgen. Warom ga je niet naar een diëtiste, die kan je een heel eind op weg helpen.

Veel bewegen een beetje op je voeding letten suiker achterwege laten .Probeer in iedergeval het jojo effect te vermijden .Als tussendoortje fruit .Maar veel bewegen dat is belangrijk.Geef jezelf hiervoor wat tijd,stel en schema op met je doelstellingen,en niet te streng zijn voor jezelf. Denk er aan volslank kan ook mooi zijn.

Het vaalt best met wat je eet.Ook iets anders kan de oorzaak van je overgewicht zijn, schildklier problemen bijv, bezoek je huisarts eens. Verder zie ik aan het eind wel de vraag over de snack als je patat haalt. Ik zou gewoon zeggen geen snack en geen patat als je echt wilt afvallen. En sporten is belangrijk! Als je genoeg sport hoef je niet teveel te minderen met eten. MAAR: DIE REDBULL MOET WEG! Toegevoegd na 1 minuut: Oja: Als je je eetpatroon echt wilt veranderen: Je kunt je snacks ook vervangen door worteltjes en komkommer en andere lekkere (en gezonde) dingen.

Wat ik zeker zou doen is minderen in de tussendoortjes. Eet wel gewoon drie keer op een dag normaal. De honger komt waarschijnlijk door gewenning en daar moet je dus vanaf proberen te komen. Wat ik zelf altijd doe als ik uit school kom is voor mezelf een lekkere boterham maken met yogonaise (mayonaise op een yoghurt basis, dus ook niet vet), met daarop tomaat en wat peper en zout. Verder denk ik dat je gewoon gezond eet, alleen zou je stofwisseling wat langzamer kunnen zijn, tussendoortjes zijn sowieso niet zo gezond, maar als je dan bijvoorbeeld een koek neemt, doe dan een koek met wat minder calorieën (zoals Evergreen (denk ik)).

Redbull? Drink eerst maar heel veel water, dan heb je meteen geen dorst meer. Heb je trek? Eet brood of fruit. Patat? Eet geen patat, zeg maar tegen je ouders dat je een boterham met omelet wilt. Als je een ei kan bakken dan.

Dag meisje van 15 jaar. Ik ken ook een meisje wat wat aan de dikke kant was. Zei kreeg het advies van een diëtiste, die gaf het advies. Op tijd eten en slapen, en voldoende slapen ongeveer 9 uurtjes. S,morgens voor je naar school gaat yoghurt met muesli geen suiker toevoegen het is van zichzelf al zoet. Geen frisdrank, chips, vet als je gewoon eet krijg je genoeg vet binnen. Veel water drinken +/- 1,5 a 2 liter per dag. Een patat kan geen kwaad maar die vette dingen er om heen, dat is verkeert. Neem sla. tomaat of komkommer er zijn genoeg van die lekkere dingen. Je moet het wel leren eten, maar oefening baard kunst. En een keertje zondige kan geen kwaad. Een koekje, droge volkorenkoekjes van de Aldi goedkoop en lekker. Schrijf per dag op wat je eet, neem pen en papier mee en schrijf alles op geen uitzonderingen. Neem de tijd om af te vallen, dat meisje dat ik ken heeft er 5 jaar over gedaan. Dan blijf je makkelijker op een bepaald gewicht hangen. Als je te snel afvalt zit het er ook zo weer aan. Dan zijn er ook nog dingen waar je niet van af kan blijven. Vraag dan aan je ouders , of ze willen kijken bij Matrixmethode van Ingrid Stoop. Als je de matrixmethode toepast krijg je veel zelf vertrouwen van. Dan kan je beter van de lekkere dingen afblijven. Het is de moeite waard om het te bekijken. De Matrixmethode heb ik al meer gebruikt bij Goeie Vraag. Dag meisje van 15 jaar veel succes. Toegevoegd na 54 minuten: Hoeveel ze woog weet ik niet meer maar ze is 10 kg af gevallen. Dat heb je zelf in de hand. Vind het heel knap van je dat je er al aan begonnen bent. Met de Matrixmethode zal het je veel makkelijker gaan. Ga zo door .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100