Bij intramusculair spuiten moet je de insteekplaats afwisselen volgens de p.d.a. Wat betekend p.d.a.?

Toegevoegd na 16 minuten:
Als je iemand meerdere keren im spuit. Moet je dat afwisselen. Dat is logisch, maar.....Dat moet volgens p.d.a. Dat staat in het protocol. De verpleegkundige op de afdeling weet ook niet wat het is. Ik kan het ook niet vinden.

Toegevoegd na 1 uur:
http://www.ziekenverzorgende.nl/protocol-intra-musculair-injecteren.htm

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het moet een afkorting zijn die in één of een paar verpleeghuizen een eigen leven is gaan leiden en alleen door de ingewijden begrepen wordt. In de gauwigheid zal het iets te maken hebben met persoonsgebonden afspraken volgens protocol maar het kan ook een verwijzing zijn naar het patiëntdossier. Toegevoegd na 11 minuten: Of allebei, natuurlijk.

PDA staat voor Patent ductus arteriosus. Engelse verklaring op t web: Patent ductus arteriosus (PDA) is a condition where a temporary blood vessel near an unborn baby's heart, the ductus arteriosus, fails to close after birth. (The blood vessel normally closes after birth because it is no longer needed). The word "patent" means open. Zie verder link voor meer info.

Bronnen:
http://www.virtualmedicalcentre.com/diseas...

Zelfs internet geeft geen uitsluitsel. Het principe is om de insteekopeningen te verdelen zodat plaatsen niet teveel belast worden met het insteken zoals bij calparine of insuline.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100