Waarom is het goed na de sauna een koude douche te nemen?

Mijn intuïtie zegt me dat voor elk materiaal en voor elk wezen een plotselinge temperatuurverandering erg slecht is.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je poriën gaan openstaan door de warmte. met een koude douche gooi je ze weer dicht. Toegevoegd op 23-05-2009 01:06:01 Een sauna heeft immers een zuiverende functie. Alle vuil kan uit je poriën lopen. Door de douche maak je de poriën weer dicht, zodat het vuil er weer moeilijker in gaat.

Volgens anderen gezond, zie bron:

Bronnen:
http://www.infotalia.com/nl/beauty/wellnes...

Een koude douche nemen is deel van het saunaaien... Het prikkelen van de warmtesensoren is juist het doel van de sauna... Nee hoor, alles wat je traint maakt je sterker, dus ook dit... En daarom is het niet alleen goed, nee het is een must om koud te douchen tijdens de sauna...

Volgens mij en een heleboel anderen is het gezond. Er is alleen een grote maar. Als je problemen hebt met je doorbloeding (hartinfarct, herseninfarct en dergelijke), dan mag je wel de sauna in, maar heel gelijkmatig van temeratuur wisselen. Als je warm bent, dan worden je aders wijder, zal je bloeddruk dalen en zal je hart meer kracht moeten zetten. Bij een plotselinge verandering kan de boel op hol slaan, en dat willen we niet. Als je dus bekend bent met dit soort problemen, kan je het beste eerst even aan je specialist vragen.

Mijn zus douchet zich altijd haar hele leven KOUD na Ze heeft me daar een mooie en zachte huid Het hele lichaam !! Ik niet ik houd niet van kou ...!

Als je je trouwens na de sauna niet koud afdoucht, word je meestal heel erg misselijk en duizelig de dag erna.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100