Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Bestaan er studies naar het fenomeen jaloezie?

Bestaan er studies naar het fenomeen jaloezie? Beetje rare vraag misschien, maar bestaan er studies naar de oorzaken/redenen naar jaloezie, in psychologisch/sociaal opzicht?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ontstaan jaloezie Het doel van dit onderzoek was om vast te stellen welke variabelen gerelateerd zijn aan het ontstaan van jaloezie. De verschillende variabelen die vanuit dit oogpunt onderzocht werden waren neuroticisme, eigenwaarde en emotionele afhankelijkheid van de relatie. http://arno.uvt.nl/show.cgi?fid=67337 Breinonderzoek Wanneer de deelnemers van het onderzoek werden gevraagd om zich voor te stellen hoe het zou zijn om omgeven te zijn door mensen die eigenschappen of bezittingen hebben waar men zelf afgunstig door zou worden, bleken de delen waar fysieke pijn in het brein geregistreerd wordt op hetzelfde moment activiteit te vertonen. Je raadt het al, hoe groter het gevoel van afgunst, des te groter de hersenactiviteit. Afgunstig zijn kan dus werkelijk waar pijn doen. https://www.bedrock.nl/afgunst-en-jaloezie/ Onderzoek Cognitieve gedragstherapie voor jaloezie https://www.researchgate.net/publication/270541421_Cognitive_Behavioral_Therapy_for_Jealousy

Toegevoegd op 03 October 2021 07:12: bron
Bronnen:
https://www.researchgate.net/publication/4...
https://en.wikipedia.org/wiki/Sexual_jealousy
https://journals.sagepub.com/doi/full/10.1...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100