Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Kan een mens doodgaan van verdriet?

Afgelopen nacht is mijn opa overleden aan de gevolgen van corona en sindsdien lukt het me niet om te stoppen met huilen. Door dit eet en drink ik nauwelijks. Ik voel in mijn hoofd enorme pijn van verdriet en vraag me af of dit mij fataal kan worden.

Weet jij het antwoord?

/2500

JA, dat kan wel, maar je kan zeker geholpen worden om de extreme emoties te verwerken. Extreme emoties, angst of bijvoorbeeld verdriet om het verlies van een dierbare, kunnen inderdaad dodelijk zijn. Medici spreken van het 'gebroken-hart-syndroom': een tijdelijke verzwakking of zelfs verlamming van de hartspier onder de invloed van extreme sensaties als angst, rouw of paniek. De eerste aangewezen persoon om je te laten helpen is de HUISARTS. Hij/zij kan je medicijnen geven en ook inschatten of het nodig is je door te sturen naar een psychisch hulpverlener. Wacht niet te lang. GA NAAR DE HUISARTS. Heel veel sterkte.

Bronnen:
https://www.volkskrant.nl/wetenschap/kun-j...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100