Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe blijven politici zo scherp na uren debat en weinig slaap?

Hoe blijven politici zo scherp na uren debat en weinig slaap? Natuurlijk met korte pauzes, maar die zijn dan weer om voor te bereiden en meestal niet echt voor een powernap. In de vroege ochtend afgelopen; paar uur later weer verschijnen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het is een kwestie van perceptie. Wat wellicht in jouw ogen een zware taak is, is in ander mans ogen een gewone "makkelijk' debat. Anderen bezitten immers andere vaardigheden waardoor bepaalde taken hen makkelijker af gaan. Ik denk ook dat motivatie een belangrijke element is. Politici hebben een grote drijfveer omdat zij het gevoel hebben dat ze de wereld om hen heen willen verbeteren. Als ik dit in perceptie plaats dan ga ik ervan uit dat jij het beste voor je familie of vrienden wil. Stel dat jij een debat moet aangaan om voor hen op te komen voor hun belangen, zodat zij een beter toekomst krijgen. Dan geloof ik dat jij eerder geneigd bent om je volledige capaciteit te gebruiken. Dat gevoel hebben politici ook, maar dan beperkt deze motivatie niet alleen tot hun familie maar heel Nederland.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100