Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Hoe krijg je lucide dromen?

Ik heb op verschillende forums gelezen dat mensen lucide dromen kregen. Daarbij zeiden ze ook dat je ze kan 'opwekken'. Iedereen zei dat het een fantastische ervaring was, want je kan simpelweg doen wat je wil. Dat leek mij ook wel gaaf om te ervaren, dus nu mijn vraag: hoe krijg je zo'n droom? Zijn er bepaalde technieken voor en werkt het bij iedereen? Alvast bedankt :)

Verwijderde gebruiker
4 jaar geleden
in: Psyche
2.8K
Amadea
4 jaar geleden
Zie onder andere:
- https://www.startpagina.nl/v/wetenschap/psychologie/vraag/50633/enkele-vragen-lucide-dromen/
- https://www.startpagina.nl/v/wetenschap/vraag/168131/oefenen-lucide-dromen/
- https://www.startpagina.nl/v/wetenschap/sociale-wetenschap/vraag/32368/lucide-dromen-leren/
- https://www.startpagina.nl/v/wetenschap/psychologie/vraag/47335/lucide-dromen-erfelijk/
- https://www.startpagina.nl/v/gezondheid/vraag/284197/lucide-droom-daadwerkelijk-dingen-voelen/

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

De techniek van autosuggestie toepassen.
Voor het slapengaan, tijdens de eerste fase van de slaap, vertelt de persoon tegen zichzelf dat deze zich bewust wil worden van het moment dat de droom begint.
Het is heel belangrijk om in de autosuggestie ook te suggereren dat men niet wakker wil worden maar verder wil dromen en besturen.
Het lucide dromen zal niet zomaar na de eerste keer van autosuggestie in gang worden gebracht. Afhankelijk van persoon tot persoon zal het enkele dagen of weken kunnen duren. Vanaf het moment dat men dit onder de knie heeft kan het zich elke dag voordoen. Na de droom heeft men alle mogelijkheden die men zelf kiest, wakker worden en de droom noteren of gewoon doorslapen. Men kan ook in de eerste paar minuten van het wakker worden de droom herinneren en opschrijven. De droom in gedachten houden leidt dikwijls tot het verlies van de gegevens.
In de lucide droom krijgt men volledige controle over de droom, men kan daar alles beleven wat men echt wil beleven. Het is een hallucinante ervaring die geen betekenis heeft maar leuk is. Voor de persoon die meer weet van de werking van het brein kan dit tot vele verklaringen leiden van de eigen gedachten en dagelijkse werking en handelingen.
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
4 jaar geleden

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding