Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe kan ik van mijn onzekerheid afkomen bij toetsen?

Ik ben vaak onzeker of ik de toets wel goed zal maken en ik ben er zelf wel van overtuigd dat ik een onvoldoende zal halen. Iemand een idee?

Weet jij het antwoord?

/2500

Zoek een goede kindercoach, die lerenleren in het pakket heeft. Dan kom je er wel doorheen!

Sommige mensen denken, zodra ze een pukkeltje zien, dat ze dood gaan. Sommige mensen doen geen r**t aan hun studie, en halen dan verdraaid nog ook het tentamen omdat zij in zichzelf geloven. Sommige mensen geloven, wanneer tijdens een wandeling hun schoenveter los gaat dat ze nooit ter plaatse komen, Sommige mensen zeilen de wereld alleen rond omdat ze dermate in zichzelf geloven dat ze die uitdaging wel aandurven. Kortom: het is allemaal een kwestie van zelfvertrouwen. Wanneer jij stevig hebt gestudeerd, en je weet dat het onderwerp/vak je ligt, dan zou je "statistisch gezien" een uitstekende kans maken om een voldoende te halen. Het is ook een kwestie van in jezelf geloven. Wanneer je niet in jezelf kunt geloven, of beter (ik ben niet zo van geloven: dat is een te magisch begrip voor mij, een soort dobbelsteen/roulette spelletje), wanneer je niet zeker van jezelf weet, dat je iets kunt of niet, dan is het zinvol goed na te denken of je met het juiste onderwerp bezig bent. Wanneer het een subvak is, dan je nodig hebt om je punten te halen, kun je overwegen om met iemand anders samen te studeren. Dan kun je elkaar uitleggen wat je niet begrijpt, of je kunst samen uitzoeken hoe iets in elkaar zit. Dat geeft zelfvertrouwen. Wanneer je dan nog met knikkende knieën en wiebelende enkels rondloopt, is een power talk van een goede, positieve vriend zinvol.Lukt het dan nog niet, wordt het wellicht tijd naar een psycholoog/coach te gaan en daarmee aan het werk te gaan. Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100