Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe noem je iemand/groep die wat je ook zegt het geweldig vind?

Ik bedoel niet ja-knikkers. Maar echt als je zou zeggen bijvoorbeeld "Ik denk dat ik een navelpiercing moet zetten, *ik denk dat dit er best mooi uit ziet*." Waarop degene/groep dan jou meteen bevestigd.

Weet jij het antwoord?

/2500

Een meeloper.

Een conformist.

Een opportunist of een kuddedier of een jabroer Iemand zonder eigen mening, iemand die geen eigen smaak heeft of in ieder geval deze niet wil delen. Iemand zonder eigen wil, willoos iemand/persoon

Bronnen:
http://www.encyclo.nl/begrip/meeloper

in België noemen we zo iemand een "dweper" iemand die alles wat je zegt "geweldig" vind; komt van het werkwoord "dwepen"; dwepen met iemand (bvb ook met een rock ster, filmster enz...) http://www.encyclo.nl/begrip/dwepen

Veel fans gedragen zich ook zo. Wat een bepaalde ster ook maar doet of zegt, wordt verafgood. Als het iemand binnen je vriendenkring is of uit je klas of op het werk, die jou zo ophemelt, dan kan het zijn dat die persoon gewoon heel erg onzeker van zichzelf is en er graag bij wil horen. Dat is bijna altijd slechts een fase in het leven, waar iemand weer uit komt. Op dit moment geef jij zo'n persoon genoeg aandacht (zelfs als het negatieve aandacht is, omdat je hem/haar zat begint te worden). Bedenk dat die andere persoon zeker van waarde is, ook al ziet hij/zij dat zelf nu even niet. Zo'n persoon kan erg opbloeien bij welgemeende vriendelijkheid. Maar pas op, zulke mensen kunnen je ook leegzuigen. Ze hebben soms zo'n grote behoefte aan bevestiging, dat jij daar in je eentje niet aan zult kunnen voldoen. Wellicht komt zo iemand uit een gebroken gezin, of is gepest (wat desastreus is voor het ontwikkelen van zelfvertrouwen) en zo zijn er wel meer redenen te bedenken. Uitdaging voor jou is om die persoon wel in zijn/haar waarde te laten, zonder dat je die persoon grondig zat wordt. Let dus op je grenzen. Mooi is als deze persoon door meerdere anderen serieus genomen gaat worden, bijvoorbeeld uit jouw vriendengroep. Iedereen heeft bevestiging nodig. Een tip is om deze persoon eens vriendelijk te vragen waarom hij/zij iets vindt. En dan daarnaar te luisteren, zonder het af te kraken. Hoe je zo'n persoon noemt? Onzeker. Door die onzekerheid is zo'n persoon ook kwetsbaar. Om zo iemand dan met een lelijke opmerking 'op zijn plek' te zetten is zowel kleinzielig als kinderachtig. Daar zul jij hopelijk boven staan.

Het zou goed een bewonderaar kunnen zijn....in de zin van 'alles wat jij doet is goed' en wordt automatisch bevestigt door diegene die fan van je is of jou bewondert.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100