Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe kan je prikkelgevoeligheid door NAH) minderen?

N.a.h.= Niet aangeboren Hersenletsel ;)

Dit uit zich op meerdere manieren en lijkt ook wel op ADHD/ADD omdat ook dit een zogeheten "aandachtsstoornis" is. Aandacht is dan niet de "aandacht willen trekken" maar heel veel moeite met concentratie en/of de aandacht weten vast te houden.

Mindfullness training, leren mediteren, yoga eerder , veel soorten (onnodige) prikkels pogen te mijden, aanpassing voeding, sport/beweging etc hadden geen effect.
Leren
Medicatie zoals Ritalin heeft ook zeker geen voorkeur ivm de vele bijwerkingen en de medicatie-afhankelijkheid.
Iemand nog adviezen of andere tips?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Sensomotorische integratietherapie wil ook nog wel eens helpen. Daar leer je je lichaam wat normale prikkels zijn en krijg je aandacht voor de wijze waarop je daarop reageert. Wie weet is het wat voor je!

Bronnen:
http://info-fo.nl/content/images/downloads...
http://www.sensomotorische-integratie.nl/

Magnesium Bijvoorbeeld als magnesiumcitraat. (dat is goed opneembaar) Maar je kan ook magnesiumolie kopen of (veel goedkoper) maken. Even uitgaande van citraat. Begin een tijdje met 1 gram (1000mg) per dag, niet tijdens de maaltijd en een deel voor het slapen gaan. Als je verbetering merkt kan je naar 400mg gaan. Er zijn meerdere redenen waarom magnesium werkt. Een reden is dat door de extra stress van de aandoening er meer magnesium verbruikt wordt. Er zijn geen nadelen of bijwerkingen. Als je iets avontuurlijker bent aangelegd kan je je tolerantiegrens opzoeken, je neemt dan zoveel totdat je lichaam (darmen) het niet meer opneemt, dan gaat het overgebleven magnesium laxerend werken. Dit hoef je maar 1 keer te testen, na een tijdje heb je eventuele tekorten weggewerkt en merkt je vanzelf dat je minder kan gaan nemen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100