Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Waar kan ik terecht voor retraite in Nederland?

Ik ben al een tijdje op zoek naar een plek in Nederland voor een retraite. Op internet is er genoeg te vinden, maar of de websites zijn niet meer up to date of het is nog al vaag.

Ik wil het liefst een retraite van een weekend of 4 a 5 dagen is ook prima. Gericht op het spiritualiteit, jezelf vinden, tot rust komen etc. Ik wil los van alle materiële zaken. Meditatie als onderdeel van het programma is prima, maar wel voor beginners.

Verder valt het mij op dat de prijzen ook erg uit een lopen. Ik ben nog student en het liefst dus niet al te prijzig.

Wie kan mij helpen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Er zijn genoeg plekken waar je voor een retraite terecht kan. Veel kloosters geven die mogelijkheid. Maar je kunt ook zoeken op Boedhistische sites. Een overzicht: Ben je op zoek naar een plek waar je tot rust kan komen? Hier worden alle retraite-, rustplekken op een rijtje gezet met prijsindicatie. De prijzen zijn inclusief maaltijden en overnachting (etmaalprijs). http://retraite.startpagina.nl/

Ik heb goeie ervaring met onderstaande organisaties.

Bronnen:
http://www.achelsekluis.org
http://www.kasteelslangenburg.nl
http://www.kloosterhuissen.nl

ik ben zelf naar de hara krishna geweest in Durbuy belgie. Je kan er goed eten (vegetarisch) meedoen aan meditaties en praten met mensen die het geloof beleven. Ongelooflijk wat een diversiteit aan mensen. De Hara Krishna zal je niets opleggen (ben zelf niet voor het verliezen in een geloof maar heb er wel respect voor). De omgeving is zeer rustgevend de prijs is zeer laag, je mag meehelpen niks moet alles mag. Er komen zelfs toeristen zo nu en dan mondjes maat voorbij. er is een eigen bakkerij en een leuke winkel. Je kan er slapen in een bijgebouw naast het kasteel (geen tv) (zo'n 20 euro p.p) of je neemt je tent/camper mee (gratis).

Bronnen:
www.radhadesh.com

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100