Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Kun je ergens in nederland in de psychiatrie een observatieperiode krijgen?

is er ergens een plek voor volwassen, waar een opname of een dagbehandeling bestaat die gericht is op observatie? liefst in de buurt van groningen?
alvast bedankt

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Jazeker is deze er , en ook in het noorden en in Zuidlaren en dus Noord-Drenthe. Wel is dan een verwijzing nodig via bv je/een huisarts. Je kan ook hier eens lezen: http://www.linis.nl/SiteCollectionDocuments/FACTvastgesteld.pdf Linis is onderdeel van Lentis, op de site Lentis (sitemap) zie je dan wel een overzicht van alle vormen van (dag) behandeling en / of opnames. In Zuidlaren weet ik dat er een afdeling is, die met name is voor bv mensen die kampen met zware overspanning (of burnout) en waar mensen tot 3 maanden (later met weekendverlof) deels kunnen bijkomen van bv een heftige ervaring of zware tijd, maar dit wel met begeleidingen en observatie (vrijwillige opname) . Afhankelijk van de bevindingen(voorlopige diagnose) vanuit dat team wordt na die tijd een 'plan van aanpak' voorgesteld, die dan aansluit bij de nog aanwezige problematiek. Bron: ervaring met mensen die deze opname voor enige tijd nodig hadden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100