Kun je je ogen laten laseren als je 16 bent?

Hallo, ik ben 16 en heb rechts -3,5 en links -2,75. Ik ben op het moment nog erg gemotiveerd om bij de politie te gaan werken en hopelijk als hoofdagent. Maar hier lees ik dat hier bepaalde eisen aan zijn qua zicht
https://www.kombijdepolitie.nl/SiteCollectionDocuments/Checklist-medische-eisen.pdf
Dus ik vroeg me af kan ik me dan nu laten laseren en zal dat dan ook genoeg zijn om dan aan die eisen te voldoen. Want ik probeer ook te snappen wat ze bedoelen op die site met 25% zicht enzovoorts maar ik snap het nog niet helemaal.

Alvast bedankt voor uw/je antwoord.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De algemene regel is 18 jaar. In mijn bron is sprake van mogelijkheden ivm keuring / beroep om op jongere leeftijd behandeld te worden. Ik heb geen bewijs hiervan kunnen vinden, dus dat wordt zoeken. Bericht door EricVermeulen » di dec 20, 2005 1:10 am "Soms wordt er wel behandeld bij een jongere leeftijd, bv als er sprake is van noodzaak i.v.m. een keuring/beroep. Hou dan wel rekening met kans op een herbehandeling, omdat je ogen nog niet helemaal volgroeid zijn. ...etc." https://www.ooglaserenforum.nl/viewtopic.php?t=629 Operatieve ingreep, waaraan minimale vereisten zijn gekoppeld. Voor ooglaserbehandeling / lensimplantatie geldt in elk geval: .Dat u ouder bent dan 18 jaar. .Dat u een goede gezondheid heeft. .Dat u niet zwanger bent, of net bevallen. .Dat u al drie maanden geen borstvoeding meer geeft. .Dat leesproblemen niet met deze behandelingen te verhelpen zijn. Meer voorwaarden ivm diabetes/reuma/glaucoom o.a. in de bron. http://www.oogziekenhuisfocuskliniek.nl/vraag/wanneer-kom-je-niet-in-aanmerking-voor-een-refractie-behandeling- België : 18 jr : http://www.oogartsencentrum.be/ooglaseren/ België : 18 jr : https://www.uzleuven.be/nl/ogen-laseren Voor sommige beroepen (o.a. leger, politie, luchtvaart) worden eisen gesteld aan het gezichtsvermogen. Een refractieve ingreep is dan niet altijd toegestaan. Informeer u hierover. Turkije : 18 jr : http://www.ooglaserinformatie.com/advies-voor-en-nazorg/voorwaarden-ooglaseren/ Toegevoegd na 6 minuten: N.B. de reden dat 18 jaar als leeftijdgrens aangehouden wordt is dat je ogen volgroeid moeten zijn. Sommige klinieken/oogziekenhuizen houden zelfs 20 jaar aan. De boven leeftijdgrens is op dit moment 60 jaar. Voor veel actieve mensen te laag.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100