Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Is DL-alfa-tocoferylacetaat een natuurlijke of een syntetische vorm van vitamine E?

Is DL-alfa-tocoferylacetaat een natuurlijke of een syntetische vorm van vitamine E?

Toegevoegd op 26 april 2020 14:59: trefwoorden, subcategorie

Weet jij het antwoord?

/2500

Dit is volgens wiki een synthetische vorm. https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Vitamine_E In de natuur worden geel specifieke stoffen gemaakt. Van bepaalde moleculen zijn er 2 mogelijkheden, elkaars spiegelbeelden. In de natuur wordt over het algemeen maar 1 van die spiegelbeelden gemaakt (doordat enzymen zo specifiek zijn). In het lab heb je dat niet en maak je altijd beide spiegelbeelden (tenzij je wat trucen uit haalt). Dit is dus een labvariant, oftewel synthetisch. Voor de wat meer gevorderden, tocoferol is de vitamine, toceferolacretaat is waardoor het gemakkelijker in het lichaam wordt opgenomen. Maakt het meer wateroplosbaar door de lading. Is normaal gesproken hydrofoob.

DL-alfatocoferol is een synthetische variant die niet natuuridentiek is. Het bestaat uit een mengsel van één rechtshandige D-vorm (D = van Dexter = rechts) en zeven combinaties met minstens één L-vorm (L = van Levus = links). Daarbij bestaat slechts 50 procent van het mengsel uit het werkzame D-alfatocoferol. Voor eenzelfde effect moet er dus twee keer zoveel DL-alfatocoferol worden ingenomen.

Toegevoegd op 26 april 2020 16:29: bron
Bronnen:
https://www.bonusan.com/nl/nieuws/vitamine...
https://nl.wikipedia.org/wiki/Vitamine_E

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100