Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoehoe kan het dat diazepam maar drie uur werkt, terwijl het een langwerkende benzodiazepine is?

Ik gebruik diazepam al een tijdje en was er verslaafd aan, steeds hogere doses. Nu bouw ik af maar ik merk een piek na twee uur na inname en daarna merk ik nog nauwelijka. Ook als ik de gebruikelijke hoge dosis weer gebruik. Heeft iemand hier ervaring of kennis mee?

Weet jij het antwoord?

/2500

Wat jij beschrijft is de gewenning aan de diazepam. Het feit, dat je eraan verslaafd was betekend ook, dat je zoveel hebt geslikt, dat je er steeds meer aan gewend bent geraakt. De vraag naar een hogere doses is de eerste oorzaak van verslaving, want het werkt steeds minder. Voor een beginner is het medicijn lang werkend, maar niet meer voor jou. Gewoon verder gaan met afbouwen, dus elke week een beetje minder tot je helemaal niets meer merkt van versuffing of behoefte aan een pilletje. Maak voor jezelf een afbouwschema of vraag dat aan je huisarts of specialist. Ook de apotheker kan je daarbij helpen.

Bronnen:
https://nl.wikipedia.org/wiki/Diazepam

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100