Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Als de man "de" pil in neemt voor pak een 2 tot 4 weken zijn de effecten dan nog omkeerbaar ?

Toegevoegd na 1 uur:
Als de man "de" pil (anti conceptie die vrouwen normaal innemen) in neemt voor pak een 2 tot 4 weken zijn de effecten ( zo als huil buien en borst groei etc.) dan nog omkeerbaar ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Alleen de pil (waar vrouwelijke hormonen/oestrogeen inzitten) slikken als man zijnde heeft in principe geen werking. Dit komt omdat in een gezond mannen lijf veel testosteronproductie aanwezig is wat vanuit de teelballen geproduceerd wordt. Je hebt een lage testosteronwaarde nodig om oestrogeen het dominante hormoon in je lijf te kunnen maken en vrouwelijke ontwikkeling te krijgen. Dit is o.a mogelijk als je een hormonale stoornis hebt, je geen teelballen hebt of slechtwerkende teelballen en daardoor een hele lage testosteronwaarde hebt. In dit geval zou het slikken van vrouwenhormonen voor vrouwelijke ontwikkeling zorgen. Maar pas als de pil met het vrouwelijke hormoon goed aanslaat in je lichaam krijg je ontwikkeling te zien. In de eerste maanden krijg je omkeerbare veranderingen zoals verandering van huid en haar textuur, vet verplaatsing en verandering van emoties en verlaging van libido. Pas na ongeveer een half jaar zou je eventuele borstgroei kunnen zien, wat grotendeels onomkeerbaar is. En als je boven de 25 bent heb je al helemaal geen reden voor paniek, want in dat geval is je lichaam uitgegroeid als man en zou een eventuele dominantie van vrouwenhormonen in je lijf niet voor de vorming van een vrouwelijk skelet (zoals heupen) kunnen zorgen. In het ergste geval zou je AA/A/B-cup borstgroei krijgen. Al het andere van eventuele vrouwelijke ontwikkeling keert terug naar hoe het was voorheen, als je eenmaal stopt met het slikken van de pil. Als je alsnog angst hebt dat je teveel oestrogeen/ te weinig testosteron in je bloed hebt, kan je bij je huisarts altijd vragen om een bloedonderzoek waarin je hormoonwaardes gemeten worden.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100