Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe lang duurt het afkicken van seroquel zo gemiddeld als je dat jarenlang hebt geslikt?

Hoi mensen, kan iemand me vertellen hoe lang het ongeveer duurt voor je afgekickt bent van jarenlang gebruik seroquel? En ik bedoel het niet verkeerd hoor, maar voordat er een antwoord komt van seroquel is dit en doet dat dat weet ik allemaal :-) Iemand die ik ken is er van aan het afkicken en probeer hem zo veel mogelijk te begrijpen en steunen. Als iemand wat dat betreft nog advies heeft is dat van harte welkom.. Bedankt!!

Weet jij het antwoord?

/2500

Er wordt aangeraden om 10% per keer gedurende een langere periode (bijvoorbeeld 2 maanden) af te bouwen. Die 10% is iedere keer dan van de laatste dosis, wel te verstaan.

Bronnen:
http://www.eenengewereld.nl/afbouw-seroquel-xr/

Bij in één keer stoppen: "De ontwenningsverschijnselen treden vaak pas één tot vier dagen na plotseling stoppen op en zijn na twee weken meestal over." Bij langdurig en vooral bij hoge doseringen zal het mogelijk iets langer duren en/of heftiger zijn. Bij een afbouwtraject zal het waarschijnlijk iets minder dan twee weken na de laatste inname zijn.

Bronnen:
http://www.apotheek.nl/medicijnen/quetiapi...

Verschilt per persoon sommige hebben last van veel bijwerkingen dan moet je iets langzamer afbouwen en sommige merken er amper wat van en die kunnen een snellere afbouwschema gebruiken. Dus het kan weken, maanden of een jaar zijn

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100