Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Na hoeveel uur kan ik weer een oxazepam innemen?

Stel, ik slik vandaag om 18:00 een oxazepam tablet van 10 MG. Na hoeveel uur/dag mag ik weer een oxazepam tablet slikken zodat er geen tolerantie optreedt?

En als ik 2 tabletten van 10 MG slik in 1 keer, moet ik dan ook 2x langer wachten met het slikken van de volgende oxazepam?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bij gebruik van oxazepam is afhankelijkheid nooit helemaal uit te sluiten, maar het begint met name bij langdurig gebruik een probleem te worden. Dan met name als er tijdens het gebruik continu een relatief hoge spiegel in het bloed is. Vanaf een week of twee wordt er gesproken van langdurig gebruik. Daarom zou je het eigenlijk niet langer dan twee weken aangesloten moeten slikken. Door de tabletten niet meer dan twee maal per dag te nemen is er elke dag ook een periode waarin de spiegel in het bloed relatief laag is; de kans op afhankelijkheid neemt daardoor duidelijk af. Als je ze kortdurend gebruikt dan is drie of vier maal per dag relatief veilig. Dat komt dus neer op een tabletten om de zes tot acht uur. Heb je ze langer nodig dan kan je het beter bij tweemaal per dag houden; dus om de twaalf uur. Als je een dubbele dosis neemt dan duurt het ongeveer vier uur langer voordat het weer uit je bloed verdwenen is.

Eric1993 ============================================================ Allereerst is het afhankelijk van je arts hoeveel je wanneer mag slikken, bij twijfel : raadpleeg je arts. ============================================================ Je wilt weten wanneer je risico loopt om verslaafd te raken . >>>Antwoord: Als je heel lang gebruik blijft maken van bepaalde medicijnen, waarvan Oxazepam er een is. Deze medicijnen moeten niet te lang gebruikt worden, je huisarts hoort hierop te letten en zal dat ook met jou bespreken. [ In de bijsluiter staat: Langdurig gebruik kan leiden tot lichamelijke en geestelijke afhankelijkheid. Als gebruik bij angst en spanning maximaal enkele maanden en bij slaapstoornissen ten hoogste 2 maanden .] Of je wel of niet snel na elkaar of tegelijk 2 pillen neemt, doet minder ter zake, houd je wel aan de geschreven dosis per dag van de huisarts . >>>Lees de bijsluiter! met daarin informatie voor de gebruik(st)er . Toegevoegd na 9 minuten: "Ik gebruik de oxazepam al een jaar. Het is niet zo dat ik wekelijks slik, maar als ik een stress/angst moment heb gebruik ik het wel (wat ik nu momenteel heb). En ik wil eigenlijk absoluut geen tolerantie opbouwen, zodat de oxazepam blijft werken." [je reactie bij het andere antwoord] Je gebruikt het dus niet om te slapen, maar op een angst/spanning [stress] moment, duidelijk. In dat geval kan het naar mijn ervaring geen kwaad om in plaats van 1 pil er binnen afzienbare tijd nog een te nemen. Echter zoals je zelf ook al zegt: je moet het beperken "zodat de Oxazepam blijft werken" en voeg daar maar aan toe : "zodat je niet verslaafd raakt". Het is dus absoluut zaak om het BEPERKT te houden tot AF EN TOE. Nogmaals : bespreek het met een [vervangende!!] huisarts, die zijn via de dokterstelefoon te bereiken!

Neem eens een halfje, dat doet precies hetzefde. Ik zou nooit 10mg a hter q0mg slikmen . Dat is echg veel te veel. Ga na waar je gelukkig van wordt, wat jd eiven kracht aanspreekt die jij in je hebt en gebruik hoogstens een halve of kwart om te slapen. Blijf de baas over je eigen leven hoor . Neem eens een kwart of een halfje , dat doet precies hetzelfde. Ik zou nooit 10 mg achter 10 mg gaan slikken . Ga na waar je gelukkig van wordt en hoe jij je eigen kracht aanspreekt die jij in je hebt en gebruik hoogstens een kwart of een halfje om te slapen. Blijf de baas over je eigen leven hoor. Sterkte

Toegevoegd op 02 oktober 2019 20:40: tekst

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100