Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

ritalin over de datum nog te gebruiken ?

3 jaar terug had ik ritalin op recept, ik heb van die tijd nog een doosje liggen, ik wil het weer af en toe gebruiken als ik mijn concentratie bij een project moet houden,

Alleen het doosje wat ik heb liggen is 1 jaar en 3 maanden over de datum,
Ik heb geen zin om weer helemaal een nieuw recept te geen halen.

Is het gevaarlijk om Ritalin 1 jaar over de datum nog te gebruiken, of is alleen de potentie mogelijk wat minder geworden ?

Weet jij het antwoord?

/2500

Medicijnen die over de Exp.datum heen zijn zou ik niet meer gebruiken. Na 3 jaar zonder ritalin gebruik zou ik er al helemaal niet meer aan beginnen! En zeker niet met als reden om je incidentele concentratieverlies, wat iedereen wel een keer heeft, tegen te gaan. Er zijn genoeg alternatieven/ natuurlijke 'middelen' te bedenken om je concentratie te verhogen. Even een blokje rond, frisse neus halen, enz... Succes met je project.

De THT heeft een zeer ruime veiligheidsmarge. Een ronde langs de verschillende drugsforums: -de werkzame stof is stabiel -blijft 5 jaar goed -verliest uiteindelijk zijn werking -geen gevaarlijke veranderingen Deze informatie is over het algemeen redelijk betrouwbaar, het is natuurlijk geen officiële informatie.

Bronnen:
http://drugsforum.info/research-chemicals/...
http://www.drugsforum.nl/viewtopic.php?f=2...

Nee, je mag het dan niet gebruiken, want dan kunnen er levensbedreigende bijwerkingen tellen. Ik adviseer je het gelijk weg te gooien en naam op doos door testrepen

De houdbaarheid medicijnen en tot wanneer ze gebruikt kunnen worden zonder risico voor de gezondheid varieërt onderling sterk tussen diverse medicijnen. Op iedere verpakking van medicijnen staat een zogenaamde vervaldatum vermeld: deze datum dient nóóit overschreden te worden. Medicatie dat over de datum is mag niet met het gewone afval worden weggegooid, men dient deze in te leveren bij de apotheek.

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/divers...

Ik heb het zelf ook gehad, en ik zou het niet meer gebruiken als het over de datum is. Je hebt ook goede alternatieven. (als het voor rust in je hoofd is of concentratie dan kan je het gebruiken, is plantaardig, kijk bij de bron)

Bronnen:
http://www.avogel.nl/webwinkel/producten/p...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100