Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

kan ik aan antibiotica komen zonder doktersrecept?

bestaat er ook een natuurlijke antibioticum? heb wel es gehoord dat ze paarden beschimmelt brood gaven ( penneceline) werkt dit ook voor mensen?

Toegevoegd na 26 minuten:
wil namelijk graag anti-biotica toevoegen aan m'n survival/overleving rugzakje.
Ook heb es gehoord over anti-biotica wat ze toevoegen in een vissenkom, maar niks
kunnen vinden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

In Nederland zijn geen antibiotica voor menselijk gebruik te verkrijgen zonder recept van een arts. Er bestaan wel natuurlijke antibiotica, maar die zijn niet in een geschikte toedieningsvorm of sterkte verkrijgbaar, en anders zijn ze ongeschikt voor inname door de mens. Het is me trouwens eerlijk gezegd een raadsel waarom je antibiotica zou willen toevoegen aan een survivalrugzakje. Desinfecteermiddelen (Betadine, alcohol, Dettol, etc.) zijn zeker nuttig in een survivalrugzakje, maar dat zijn geen antibiotica. Antibiotica werken nooit tegen alle soorten bacteriën, dus als je een infectie hebt weet je niet welk antibioticum je moet kiezen. Desinfecteermiddelen werken daarentegen redelijk universeel en kun je prima gebruiken om je huid of iets anders te ontsmetten.

Nee, voor antibiotica is echt een doktersrecept nodig. Dat is in ieder geval zo in Nederland, maar ik denk ook in België. Het klopt dat sommige schimmels antibiotica afscheiden; zo is penicilline immers eenntdekt. De hoeveelheid die zij uitscheiden is echter zo laag, dat er zeer grote hoeveelheden van de schimmel opgegeten moeten worden. Bovendien gaat het dan om dezelfde stof als wanneer je penicilline van een arts krijgt, dus waarom dan niet gewoon via de normale weg? Antibiotica zijn overigens een zeer diverse groep stoffen. Niet elk antibioticum is werkzaam bij iedere infectie. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat er geen stofjes te krijgen zijn die bacteriën doden. Denk bijvoorbeeld aan handalcohol of chloorhexidine. Dit zijn echter geen antibiotica. Ik raad u toch aan om (als u mogelijk een infectie heeft) naar een arts te gaan. Dan wordt er tenminste gekeken of er een antibioticum nodig is en eventueel welke.

ook al zou je zo antibiotica kunnen kopen , er zijn vele soorten Dus dan heb je de vraag ,welke heb je nodig ??

Koud kunstje via internet even googlen en je komt op een site waar je ze kunt bestellen met wat info over de kwalen waar ze geschikt voor zijn. Doxycycline is wel populair, omdat je het ook als malaria profylaxe kunt gebruiken. Niet geschikt voor vrouwen laat in de zwangerschap en voor kleine kinderen. De dosering is wel belangrijk, daarom worden deze middelen normaal gesproken alleen op recept gegeven. Ook zonlicht en tetracyclines zijn niet zo een goede combinatie daarom is het wel belangrijk dat je goed overweegt welk antibioticum je gebruikt en dat kun je goed aan een arts overlaten. Als je naar de tropen gaat zullen artsen wel bereid zijn je een tetracycline voor te schrijven als profylaxe voor malaria.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100