Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Medicijn Ritalin te koop zonder enig recept!?

Bij het opzoeken van informatie over AD(H)D en het wel of niet gebruiken v/d toegepaste medicijngebruik kwam ik op deze websites terecht:
- http://ritalinwithoutprescription.com/
- http://online-pharmacy.md/buy/strattera/

het is volgens mij bekend dat er veel medicijnen toe worden gepast op mensen met zo'n stoornis, en daar ook genoeg documenten/artikelen over de langdurige werking en bijwerkingen zijn. Maar ritalin bestellen zonder recept van een eventuele doctor/psychiater ?? ik vraag me af of dit wel mogelijk is. het is natuurlijk niet zomaar een pilletje voor de concentratie....

Weet jij het antwoord?

/2500

Op internet kan je vaak medicijnen kopen zonder voorschrift, maar of deze iets waard zijn is zeer te betwijfelen. En het is bovendien illegaal.

Ritalin kun je niet kopen zonder recept. Dat is niet voor niets, want het is onverantwoord om dat te doen, door de vele bijwerkingen. Er zijn genoeg sites waar je Ritalin wèl kunt kopen, maar dat zijn herhalings-recpepten-services. De grondslag voor bestelling is daar dan een al voorgeschreven recept. Wel kun je Ritalin in het buitenland kopen, met de uitdrukkelijk vermelding dat daar een recept niet nodig is. Maar o.a. de Consumentenbond waarschuwt hier tegen, omdat vaak met de samenstelling wordt gerommeld. De nederlandse sites die aangeven, dat je Ritalin zonder recept kunt kopen, blijken allemaal gammel vertaalde sites uit het Engels te zijn, dus daar mankeert ook het nodige aan. Het gaat deze bedrijven om geld, en niet om jouw gezondheid. Ga niet zelf rommelen met medicijnen! Je huisarts of specialist kan bepalen of je Ritalin nodig hebt, in welke hoeveelheid, en voor hoelang. Dat is de enige veilige weg om dit middel te gebruiken. Dat geldt overigens voor alle medicijnen die alleen op recept verkrijgbaar zijn.

Ritalin is een merknaam. De werkzame stof is Methylfenidaat. Deze is alleen op recept te verkrijgen en dan nog niet in grote aantallen, want het valt onder de opiumwet.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100