Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat zou deze uitslag op mijn vingers kunnen zijn?

Ik heb al ruim twee maand deze uitslag op mijn vingers, zie bijlages. Ik ben hiervoor al bij de huisarts geweest (anti-schimmel creme gekregen, cremes met antibioticum erin), wat allebei niet werkte.

Daarna ben ik doorgestuurd naar de reumatoloog, waarbij ik getest ben op SLE (Lupus). Dit omdat het in mijn familie voorkomt. Uitslag was negatief.

Ik slik nu ruim 5 dagen de antibiotica Flucloxacilline (3x per dag voor 10 dagen lang) en ik merk nog nauwelijks verschil.

Ik laat dit uiteraard over aan het ziekenhuis en de doktoren, maar is hier wellicht iemand die dit herkent? Het zijn naar mijn idee geen winterhanden en/of fenomeen van Raynoud. Ik heb namelijk het extreem witte wat je daarbij ziet niet. Ik dacht zelf nog aan Fijt, waardoor ik nu deze kuur van Flucloxacilline heb gekregen. Echter nog weinig verbetering.

Toevallig iemand hier die dit eerder heeft gezien? Wat wellicht nog goed is om te weten:
- Het begon met slechts 1 vinger (middelvinger);
- Geleidelijk is dit naar al mijn vingers gegaan (rechterhand);
- Sinds twee weken zijn ook mijn linker ringvinger en pink aangedaan met dezelfde klachten;
- Klachten zijn met name felle roodheid, af en toe heel klein beetje jeuk en soms schilfering.
Plus, ik heb een tijdje veel klachten gehad in mijn vingers zelf (spieren/botjes). Die kon ik slecht bewegen en iedere beweging deed veel pijn. Dat is nu minder.

Toegevoegd op 11 April 2022 16:31: omschrijving

Weet jij het antwoord?

/2500

In afwachting van het ziekenhuis zou ik de huisarts vragen het als contact eczeem te behandelen. De huisarts zal je een zalf voorschrijven en je moet afstand houden van ALLE chemische middelen, onder andere, zeep, shampoo, afwasmiddel, haargel, lijm enz. Maar ook van planten en bloemen, rubberbestandsdelen en onedele metalen (sieraden). Je moet ook voorkomen dat je huid uitdroogt. Water droogt de huid uit. Een droge huid is gevoeliger en geeft meer jeuk. Baden of douchen: doe het niet te vaak (maximaal 2 of 3 keer per week) niet te warm (handwarm water, 37 graden, is prima) en niet te lang (maximaal 5 minuten). De handen niet te vaak wassen en was alleen met water. Smeer de huid na het wassen direct in met die zalf. Binnen 10-14 dagen moet je duidelijk verbetering zien.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100