Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Maakt krabben de jeuk van een muggenbeet echt erger?

Ik ben afgelopen nachten vaak gestoken door muggen. Het jeukt heel erg, en heb de neiging om er flink aan te krabben.
Nu zeggen mensen tegen mij dat krabben de jeuk erger maakt, of dat het jeuk gevoel langer blijft als je eraan krabt. Tegelijkertijd zeggen anderen dat "krabben de jeuk verergert" een fabeltje is..

Dus, maakt krabben aan een jeukende muggenbult het inderdaad erger en is het af te raden (en zo ja hoe komt dat dan?), of is het inderdaad een fabeltje.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja dit verergert het omdat je de wonde niet laat genezen. Natuurlijk is het heel moeilijk om er niet aan te krabben wanneer het heel erg jeukt. Het gemakkelijk gezegd dan gedaan. Toch moet je voorzichtig zijn voor ontstekingen die je kan veroorzaken door teveel te krabben. Wat ik je afraad om geen anti-muggenmiddel te kopen met DEET in. Dit is heel ongezond en is niet goed voor jouw huid. Als je veel last hebt van jeuk kun je op dewe site paar biologiche producten vinden: verzorgende bio anti-muggenspray : https://www.biobey.be/product/biologische-anti-muggenspray/ Zalf met cbd die tegen jeuk helpt: https://www.biobey.be/product/cbd-zalf-met-tea-tree-voor-geirriteerde-huid/

Bronnen:
https://www.biobey.be/product/biologische-...
https://www.biobey.be/product/cbd-zalf-met...