Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Heb ik last van bedwantsen?

Sinds een maand of zo heb ik last van jeukende bultjes op mijn armen, nek en benen. Ik kom niet echt in de buurt van de eikenprocessierups maar ben een poosje terug wel in een B&B geweest. Alvast dank!
Ik heb trouwens gezocht naar bloedvlekjes, eitjes en vuil, maar die niet gevonden.
Het zijn geen muggenbulten want de jeuk is anders en ik heb nog geen mug gehoord/gezien.

Toegevoegd op 13 juli 2019 09:51: omschrijving

Weet jij het antwoord?

/2500

Bedwantsen zou kunnen, andere mogelijkheid is vlooien. Op deze Engelstalige video over bedwantsen wordt e.e.a. uitgelegd waar ze te vinden en hoe te bestrijden. https://www.youtube.com/watch?time_continue=108&v=wnIOMeBpbOc Vlooien Ook als je geen huisdieren hebt, kan je last krijgen van vlooien, net als bedwantsen. Je kunt ze mee naar binnen lopen of meenemen uit een ander huis (B&B). Ook als je wel huisdieren hebt kunnen ze trouwens van jouw bloed genieten. Het jeukt erg en is moeilijk om vanaf te blijven, gevolg van open krabbelen is een ontsteking. Huismiddeltjes o.a.: smeren met water verdunde azijn of met zoutoplossing. appelazijn, sap van knoflook, peterselie of paardenbloem. Hoewel het erg jeukt, is het raadzaam er niet aan te komen, gevolg is een ontsteking. Beide kleine beestjes, Verschil kan zijn dat er slechts een enkele beet is met een paar er naast, dat duidt op een enkele bedwants ja. Meerdere beten op verschillende locaties kunnen duiden op meerdere bedwantsen. (video) Vlooien beten vind je op je hele lichaam, anders dan bij bedwantsen. ---Ik heb trouwens gezocht naar bloedvlekjes, eitjes en vuil, maar die niet gevonden.--- Bij bedwantsen vind je die op plekken waar je wellicht nog niet gezocht hebt -video- Kortom, muggen zijn het zeker niet, vlooien zou kunnen, echter als de foto van jou is en niet een online voorbeeld dan zou ik denken dat het bedwantsen zijn.

Bronnen:
http://www.bedwantsenbestrijden.com/bedwan...
https://nl.yellowbreadshorts.com/5640-lear...
http://www.vlooienplaagbestrijden.com/vloo...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100