Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Is tinnitus (oorsuizen) wel te genezen of niet?

Zijn oorsuizen (tinnitus) wel te genezen of niet. Moet je ermee leren leven of kan er wat aan gedaan worden, zodat er weer normale stilte hebt in je oren of in je hoofd???

Weet jij het antwoord?

/2500

Is afhankelijk van de vorm die je hebt. Er zijn vormen zoals door een hoge bloeddruk, verstopte gehoorgangen die kunnen genezen, andere zoals door beschadiging van het gehoor / hersenen zullen nimmer over gaan. Voor welke u hebt dient u contact op te nemen met uw huisarts / KNO arts.

het kan ook worden veroorzaakt door een overdaad aan prikkels (razende gedachten, lang achter een beeldscherm, harde muziek, hyperactiviteit, stress/spanning, enz). In dat geval kan ruimte toestaan tot niets anders doen dan zijn en bewust waarnemen wat is in het hier en nu en vooral het lichaam bewonen (geaard zijn) volstaan om het te doen verdwijnen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100