Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe noem je deze manier van zien ( linker en rechteroog andere afstand oid) ?

Doet wat denken of lijken op een bekende geanimeerde personage waarbij soms 1 oog "uit de kas lijkt te ploppen" en op eigen wijze alles waarneemt':)

Scherpte blijft op zich goed , naar de 2 ogen lijken hun samenwerking te missen voor enige tijd. Niet loensend of scheel voor de toeschouwers.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik denk dat je altenerend zien bedoeld. Bij altenerend zien kijk je of met je rechter of met je linker oog, er is dus geen samenwerking tussen het centrale zien, de gele vlek oftewel fofea centralis. Het perifere gezichsveld werkt wel gewoon samen. Bij altenerend zien kun je dus niet dubbel zien omdat je eigelijk maar met een oog kijkt. Sommige mensen kunnen sturen met welk oog ze kijken maar de meesten hebben zo'n dominant oog dat ze alleen met dat oog kijken. Toegevoegd na 20 minuten: Het wordt ook strabismus alternans genoemd.

Bronnen:
https://www.oogartsen.nl/oogartsen/overige...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100