Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Als je op een warme zomerdag een dikke vest aandoet ga je normaal gesproken eerder zweten. Verbrand je dan ook meer calorieen?

Vergeleken met wanneer je die vest niet aan zou hebben en dus ook minder zou zweten.

Weet jij het antwoord?

/2500

De calorieën verbrand je door het gebruik van spieren. Beweging heeft energie nodig en dat krijg je door verbranding van de (opgeslagen) suikers in je lichaam. Het zweten is een gevolg van het feit, dat je lichaam probeert af te koelen door vocht te laten verdampen. Als het vocht niet kan verdampen doordat je te veel kleding aan hebt wordt je dus kletsnat, maar het zweten kost géén energie. Er zijn instituten die je in een soort "zweetkast" laten sporten (een soort fiets met afgesloten lichaamsruimte) omdat je dan gewicht zou verliezen. DAT gewicht is echter alleen vocht en heb je dus zó weer bijgedronken. Alleen de fietbeweging die je maakt verbrandt dan de calorieën.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100