Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe ontstaat hyperacusis en hoe is het te behandelen?

Hyperacusis is de medische term voor overgevoeligheid van normale/alledaagse geluiden. Maar hoe ontstaat het? Kan je er eventueel vanaf komen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Hoewel het ook soms ligt aan een mogelijke OORzaak kunnen deze overgevoelige oren en daardoor overmaat aan auditieve prikkelingen voortkomen uit sommige vormen van hersenletsel en is bij hyperacusis het dynamisch bereik van het gehoor is afgenomen en lukt het niet om zich niet aan te passen aan geluidsterkte wisselingen van geluiden en dringt zich ahw 1 bepaald geluid bovenmatig op. Geluiden worden als te luid, scherp of pijnlijk ervaren. De geluidstolerantiegrens is gezakt. Hyperacusis is te meten door een UCL test , uncomfortable loudness test. Bij die grens wordt geluid onverdraaglijk ervaren. Dit kan ook nog een gevolge zijn van een oud trauma waarbij op latere leeftijd de hersenen een geluid via het zo grote associatieve vermogen de persoon gaat triggeren of bovenmatig irriteren. Dan zou er meer onderzoek nodig zijn en mogelijk helpt dan EMDR. . Zie ook : http://www.hersenletsel-uitleg.nl/gevolgen/niet-zichtbare-gevolgen/hyperacusis

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100