Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Erge pijn aan mijn teen, wat moet ik doen?

Ik heb plotseling erg veel pijn aan me grote teen, huid is opgezwollen en is rood. Ik loop moeilijk en het doet echt pijn.

Weet jij het antwoord?

/2500

Wat je moet doen is: naar de huisarts gaan. Ten eerste omdat je een serieuze klacht hebt waar je serieus last van hebt. Ten tweede omdat een tijdige behandeling niet alleen de klachten kan wegnemen, maar ook mogelijke ernstigere gevolgen kan voorkomen. Ten derde omdat de huisarts echt kan kijken wat de oorzaak is van de zwelling en de pijn. Er zijn namelijk meerdere mogelijke oorzaken, die elk om een heel andere behandeling vragen. Wij kunnen die onderliggende oorzaak nooit achterhalen via ons beeldscherm, de huisarts kan dat wel. Wat je moet doen is dus: een afspraak maken met de huisarts, hem of haar vragen naar je teen te kijken, je klachten (inclusief de geschiedenis daarvan) beschrijven, en vervolgens luisteren naar de diagnose. ¹

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100