Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat is meestal de oorzaak van tintelingen in pink en ringvinger?

- Het doet zich voor aan beide handen, maar niet tegelijk.
Ook in de nacht vaak hierdoor wakker, of bij even liggen( op de rug) komt dit ook vaak voor.
- Op linkerkant liggen " wil maar kort en beperkt.. Druk van die arm op romp maakt alles erger...
- ben al onder behandeling bij fysio (is nu op vakantie)
- Ben bekend met eerdere golf/arm en bursitis 'beiderzijds en stenose in onderrug

- verder alleen nare en zeurende pijn onder de oksel, soms naar onderarm wat uitstralend .
- Heb geen vreemde dingen gedaan of is overbelast
- Schouders proberen naar achter te bewegen is wel pijnlijk bij schouderbladen, maar voelt meer aan als "gewone spierpijn" .

Toegevoegd na 1 dag:
En zou een "NECK"therapeut kunnen helpen evt?
http://www.neckproject.nl/ha.html Heeft iemand hier ervaring mee en is het 'veilig' genoeg?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een golfarm gaat vaak voor aan RSI gerelateerde klachten. Om zeker te zijn of je deze kant opgaat kun je je het beste laten doorverwijzen naar een specialist op dit gebied. Deze kan kijken of het RSI is of een andere aandoening met dergelijke klachten. Blijf er niet te lang mee doorlopen. Doe je dit wel, dan kan het verergering geven wat op den duur lastiger te behandelen valt. Bovendien kan het schade toebrengen aan zenuwen wat je (fijne) motoriek kan aantasten. Fysio kan voor KANS (Klachten Armen Nek Schouders) voor sommige mensen te zwaar zijn. Misschien is Cesar- or Mesendiecktherapie een betere optie. Probeer d.m.v. een belastingsdagboek erachter te komen wanneer je er meer of minder last van hebt. Schrijf per dag op wat je gedaan hebt, of je goed of slecht geslapen hebt, en wat je zoal aan bijzonderheden kunt bedenken (kijk ook eens of het weer een rol speelt), die van invloed kunnen zijn op je klachten en belastbaarheid. Veel beterschap!

Wel dit kan Perifere neuropathie zijn. Heb je dit al lang? Ga er dan toch eens mee naar de dokter. Het kan een vitamine tekort zijn, maar ook een infectie. Als je dit niet niet van jongs af aan hebt zou ik er naar de dokter mee gaan. Lees de website eens. Het is te lang om op dit forum te posten. Het kan erfelijk zijn. Ben je de enige in de familie?

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aandoe...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100