Hét vraag- en antwoordplatform van Nederland

Duizelig na drukte en harde geluiden. Wat is dit? zie utleg

Mijn duizeligheid is vorig jaar april begonnen en heb er 24 uur per dag last van maar het is soms wel te verdragen. Nu gingen we pasgeleden naar het casino en even stappen. Ik moest terugrijden, maar in de auto werd ik erg duidelig (waren nog niet aan het rijden), ik heb jet geprobeerd maar was zo ontzettend duizelig. Ik heb al een mri scan gehad en ben bij een fysio geweest, mri scan was goed, de fysio hielp niet. Iemand enig idee wat het kan zijn?

Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
3.4K
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Hm ja zou kunnen hier hebben ze nog niet naar gekeken. of zien ze dit al op de mri?

Heb je meer informatie nodig om de vraag te beantwoorden? Reageer dan hier.

Antwoorden (1)

Ik heb precies het zelfde probleem, begon ook vorig jaar rond april. Ik moest soms ineens even op de grond gaan zitten, had anders het idee dat ik zal vallen.
Ik geloof dat het bij mijzelf hand-in-hand gaat met stress en te veel prikkels.
Mijn fysio vertelde mij dat de duizeligheid veroorzaakt wordt door verkeerd ademen. (iets wat ik al vermoedde)
Kennelijk begin ik bij stress situaties verkeerd te ademen wat lijdt tot duizeligheid.
Nu moet ik iedere dag de 'body scan' doen. Dit is een medicatie gericht op je lichaam.
Als je er even op googelt kan je hem meteen vinden. Je hebt ze van 15 minuten tot 30 minuten. Je leert je hoofd leeg te maken en je ademhaling wordt rustiger.

Ook is het aan te raden dat wanneer je duizelig wordt je erg goed op je ademhaling gaat letten. Leg desnoods je hand op je onderbuik en probeer die hand iedere keer 'weg te duwen'. Als de oorzaak van jou duizeligheid ook bij het ademen ligt zal de duizeligheid op den duur verdwijnen.

Duizeligheid is een van de meest voorkomende kwaaltjes waarmee mensen naar de huisarts gaan. Het is helaas ook het lastigste kwaaltje, de oorzaak kan van alles zijn. Wellicht een virus ofzo, soms gaat het over, soms niet.

(Uiteindelijk is het iets wat alleen maar in je hoofd afspeelt, letterlijk. Maar of je daar nou zoveel aan hebt...)

Sterkte in ieder geval!
(Lees meer...)
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Verwijderde gebruiker
10 jaar geleden
Fysio voor adenhaling ben ik al geweest dit gaf geen verschil. Ik heb er heel veel last van dus tot omvallen toe als ik in een discotheek ben geweest. bedankt voor je reactie maar ik denk niet dat het aan stress of prikkels ligt.

Weet jij het beter..?

Het is niet mogelijk om je eigen vraag te beantwoorden Je mag slechts 1 keer antwoord geven op een vraag Je hebt vandaag al antwoorden gegeven. Morgen mag je opnieuw maximaal antwoorden geven.

0 / 2500
Gekozen afbeelding