Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe snel groeit het gaatje van je navelpiercing dicht?

Ik moet onder een mri scan ze vragen daarbij of ik een piercing heb. Ik neem aan dat deze eruit moet. Het onderzoek duurt 20-45 minuten. Is hrt gaatje dan nog wel open om de piercing erin te doen of groeit het zo snel dicht? Ik weet namelijk niet hoe snel dat gaat.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als de piercing korter dan 3 maanden geleden gezet is, kun je hem eigenlijk nog niet verwijderen, het wondje is nog aan het genezen en zal dus snel gedeeltelijk dicht groeien. Zit hij er langer dan 3 maanden dan kun je hem er rustig enige uren uitlaten, tenzij er op dat moment nog problemen zijn, wondvocht of ontsteking, waarvan de piercer of arts je heeft geadviseerd de piercing er nog niet uit te halen. Vraag voor de zekerheid even advies aan je piercer of huisarts, ieder lichaam reageert anders op vreemde voorwerpen in of op het lichaam. Sowieso de MRI door laten gaan, ook al is dat niet goed voor je piercing, de reden dat je een MRI moet laten doen, zal belangrijker zijn dan de piercing.

Dat duurt jaren, dus maak je niet druk!

ik heb als tiener gaatjes in mijn oren laten prikken, maar omdat ik allergisch bleek te zijn nooit oorbellen in gehad. Nu 25 jaar later zijn ze nog open.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100