Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat is de oorzaak van candida albicans?

Dochter, 27 jaar, vaste (lat) relatie heeft al bijna bijna 2 jaar 'af en aan' van deze schimmelinfectie.
Via HA al meer vele keren weer een kuur gehad (zonder kweek eerst) en na ruim jaartje nu bij de gynacoloog verder.
Deze zette kweek in waar ook Candica Albicans weer uitkwam en dus WEER een kuur....

Oorzaak is meestal een te lage PH is mij bekend, heel soms kan ook bv diabetes een rol spelen, maar wat zou nog meer mogelijk zijn?

Ze heeft zodra weer de kop opsteekt echt veel last en pijn van, maar tijdens de kuren ook weer last van de bijwerkingen.

Toegevoegd na 30 minuten:
ps: Vergeten erbij te zetten dat het hier om idd. een vaginale schimmel gaat, partner is al voor een test geweest en heeft dit niet overgedragen via zgn "ping-pong" effect ;)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Candida albicans is een gistachtige schimmel die van nature aanwezig is in en op het menselijk lichaam. Bij gezonde mensen met voldoende weerstand veroorzaakt Candida normaalgesproken geen klachten, maar door diverse factoren kan het uitgroeien tot een besmettelijk agens. De gist gaat dan draden vormen en vanaf dat moment spreekt men van een schimmel. Een lokale omstandigheid waarin Candida zich snel kan vermenigvuldigen, is bijvoorbeeld een warm en vochtig 'klimaat' in huidplooien. Andere omstandigheden waarbij Candida zich snel kan vermenigvuldigen, is het gebruik van bijvoorbeeld antibiotica of als de weerstand laag is door bijvoorbeeld een griep. De bacteriën die de schimmel normaalgesproken onder controle houden kunnen dan te gering worden, waardoor de schimmel zijn kans grijpt en zich vermenigvuldigt en een infectie veroorzaakt. Wat veel voorkomt onder dergelijke omstandigheden is een vaginale schimmelinfectie die wordt veroorzaakt door Candida. Een schimmelinfectie (mycose) die wordt veroorzaakt door gistachtige schimmels, zoals Candida albicans, wordt ook wel een candidainfectie, candidiasis of candidose genoemd. Oorzaken Candida infectie Van nature komt Candida bij veel mensen voor op en in het lichaam. Een lokale Candida infectie kan verschillende oorzaken hebben. Factoren die kunnen leiden tot vaginale schimmelinfecties door Candida zijn antibiotica, het gebruik van prednison en andere medicijnen die het immuunsysteem beïnvloeden, (niet goed ingestelde) diabetes (= suikerziekte), zwangerschap en menstruatie en wassen met zeep. Doot te wassen met zeep verandert de zuurgraad in de vagina, waardoor gisten zoals Candida zich gemakkelijker kunnen vermenigvuldigen. Laat je dochter eens goede uitleg vragen aan de huisarts.

Bronnen:
www.mens-en-gezondheid.infonu.nl › Aandoeningen

Sommige mensen hebben eenmaal een andere ph waarden. Soms duurt het wel jaren voordat ze seksueel ph gewijs aan elkaar zijn gewend. Ph waarde zijn piemel haar vagina. Oplossing ga een half jaar seksen met een condoom. Niet stiekemtocheven zonder anders geen effect. Zij wordt behandeld maar wat nogbelangrijker hij ook. Veel. Dokters zeggen dat de man niet behandeld hoeft te wrden aar dit moet wel. Geen vagina douche nemen erg slecht voor je ph. Candida dieet kan helpen en geen suikers. Na 3 jaar was ik volledig vanaf.

De oorzaak is een zuurstof tekort in het lichaam. De schimmels waar mensen last van hebben, hebben anaerobe omstandigheden nodig om te groeien. Een goeie symptoombestrijder zonder bijwerkingen: Extra vierge kokosolie (1e persing, in een glazen pot) Toegevoegd na 3 minuten: Een mede oorzaak zijn de kuren, die verstoren de balans nog meer waardoor het na een tijdje sterker terugkomt. (welke kuren krijgt ze?)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100