Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

duizelig o.a bij alle fysieke inspanning, intens moe en kortademig, welke remedie kan helpen?

Sinds ruim een jaar en dit is gaandeweg toegenomen...

Ben al naar HA hiervoor geweest 2-3 x, was niet vreemd na stoppen roken oid en verder is me alsnog weer Serotide aangeraden voor "meer lucht"?

Geen veranderingen noemenswaardig in bv eten/drinken. (rook en drink dus niet)
Vroeger veel aan sport gedaan, inmiddels behoorlijk fysiek beperkt en gebruik rolstoel.

(Duizelig is NAAST ook nog de 'onschuldige ' BPPD' wat ook anders voelt maar erbij, wel extra onhandig is en de fysio me niet verder meer mee kan helpen via "geforceerde oefeningen", dit terzijde) ;)

Wat me opvalt is dat ik bv via fysio-sport (onder begeleiding) ook na langere tijd opbouw van wat basisconditie, geen spatje vooruitgang boek..
Mis die bekende snelle hartslag ook en die naarmate je doorzet met sport, steeds sneller weer rustig krijg en je ook energieker voelt.

Al meer keren stapte ik zwiepend en tegen flauwvallen aan van de apparatien daar af bv...en eenmaal thuis ZO uitgeput voor uren dat nog iets doen, GV , mail of lezen me al teveel werd, en dit SNAP ik niet, wie wel?

Oja deel medicatie is: statines, omeprazol, betablokker (metronogwat) , enalapril (ace-remmer) . bloedverdunner en meerder allergie medicatie en pijndempers...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Misschien is er een relatie met je medicatiegebruik. Maar, gezien je beschrijvingen met betrekking tot inspanning, inspanningsintolerantie en herstel in combinatie met het stoppen van roken is de mogelijkheid dat je schildklier niet optimaal werkt aanwezig. Als je hier niet de laatste tijd voor onderzocht bent (bloedonderzoek, TSH, FT4 en antistoffen anti-TPO en TSI), zou ik daar je husarts eens naar vragen. Minimaal het bepalen van de TSH. Je ziet vaker dat na het stoppen met roken en rond de menopauze bij vrouwen dat er schildklierproblemen aan het licht komen. Omdat je omperazol slikt zou het ook wel verstanidig zijn om je vitB12 eens te laten bepalen, als dat nog niet gedaan is. Zie verder in de links hieronder.

Bronnen:
http://stichtingb12tekort.nl/
http://stichtingb12tekort.nl/b12-tekort/diagnose/
www.schildklier.nl

De medicatie die je gebruikt zou hier best mee te maken kunnen hebben. Heb je dat al eens met de huisarts besproken? Zwarte vlekken voor je ogen duidt normaal op zuurstofgebrek in de hersenen, dus wellicht hebben de bloedverdunners daar invloed op. Verder is het verstandig om sporten rustig op te bouwen en goed op je ademhaling te letten. Zorg dat je niet gaan hijgen.

Bronnen:
http://gezondheid.vraaglink.nl/193/waarom-...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100