Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe heet de poort in de ruggenwervel die pijnprikkels vanuit de benen filtert?

Mijn fysio zegt dat er een poort is onderin de ruggenwervel (of -merg) die pijnsignalen vanuit de benen filtert naar de hersenen toe.
Als er rondom die poort (spier)spanningen zijn zal hij niet goed meer kunnen filteren en alle signalen naar de hersenen sturen (bron is dus mijn fysio).
Hoe heet die poort en waar kan ik hierover meer informatie vinden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een zenuwplexus is een netwerk van ineengevlochten zenuwen en lijkt op een schakelkast in een huis. Er zijn vier zenuwplexussen in het rompgedeelte van het lichaam. De plexus cervicalis verzorgt de zenuwverbindingen naar hoofd, hals en schouder, de plexus brachialis naar borst, schouder, bovenarm, onderarm en hand, de plexus lumbalis naar rug, onderbuik, lies, heup, knie en het been en de plexus sacralis, sluit aan op bekken, billen, geslachtsdelen, bovenbeen, been en voet. Omdat de plexus lumbalis en plexus sacralis onderling zijn verbonden, worden ze ook wel samen de plexus lumbosacralis genoemd. De intercostale zenuwen bevinden zich tussen de ribben. Zie verder in bijgevoegde link.

Bronnen:
http://www.chronischepijnforum.be/cpf/inde...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100