Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Verwijderd door moderatie op verzoek van de vragensteller.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

De symptomen lijken op een variant van aquagenic urticaria of aquagenic pruritus. Deze huidaandoeningen zijn ook wel bekend als waterallergie. Het verschil met wat jij beschrijft is echter dat de symptomen van aquagenic urticaria en aquagenic pruritus veel korter duren dan vier weken, namelijk hooguit twee uur. Zie onderstaande Bronnen voor meer informatie. Aangezien deze vormen van waterallergie extreem zeldzaam zijn (slechts een handvol gevallen wereldwijd), worden ze vaak slecht herkend door artsen. Je zou je eens kunnen inlezen over deze twee aandoeningen. Wanneer er inderdaad heel veel overeenkomsten zijn, zou je dit eens aan de dermatoloog kunnen voorleggen als mogelijke (!) oorzaak.   Toegevoegd na 17 uur:   Ik zie dat je zojuist als toevoeging hebt geschreven dat ze is getest op aquagenic urticaria, en dat dat niet de oorzaak is. Tja, meer ideeën heb ik helaas niet. Ze is in ieder geval wel bij een goede dermatoloog, iemand die zelfs op de hoogte is van uitermate zeldzame aandoeningen. Het enige dat ze nog zou kunnen proberen, is naar een academisch ziekenhuis gaan. Daar lopen ze soms net één of twee jaartjes voor op de rest van de medische wereld, en anders heb je daar misschien een grotere kans dat er een echt diepgaand onderzoek wordt gedaan. Ze is dan wel een studie-object, maar daar lijkt me in haar geval weinig op tegen.  

Bronnen:
http://www.dailymail.co.uk/news/article-52...
https://en.wikipedia.org/wiki/Aquagenic_pruritus
https://en.wikipedia.org/wiki/Aquagenic_urticaria

Komt het van KOUD water? Dat heb ik een tijdje gehad, bleek koude-allergie te zijn. In mijn geval een bijwerking van een medicijn.

ja ik denk ook aan een allergie. en dan denk ik aan een voedsel allergie. maar kan natuurlijk ook een allergie zijn van iets anders. zit er ook Cara/Astma in de familie? Is het niet mogelijk om een bloed allergie test bij de dokter te laten doen? Mijn zoon had ook zulke plekken en het bleek dat hij een kippenei-eiwit allergie had. dat zit echt over al in. maar het kan natuurlijk ook goed iets anders zijn

Dit ziet er akelig uit, maar wat me direct opviel is dat het plekken zijn waar het lijkt of er crème of iets dergelijks zou kunnen zijn gebruikt. Omdat ze zo mooi net boven de wenkbrauw lopen of onder het oog.... Zou dus een reactie kunnen zijn op iets wat ze op haar huid aanbrengt. Dat is ook makkelijk uit te testen, zou allang gebeurd moeten zijn. Maar voor sommige mensen zijn de meest "onschuldige " smeerseltjes al een ramp!