Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Ik heb last van mijn onderbuik (rechts), het is een vage stekende pijn. Wat kan dit zijn?

Als ik druk zet op mijn buik doet het zeer, maar als ik deed inadem niet. In het begin was het zo dat ik overal steken kreeg als ik diep inademde maar dat is nu niet meer. Als ik mijn hand op die plek duw dan doet het een beetje zeer maar loslaten is pijnloos. Wat kan dit zijn? Ik maak me namelijk zorgen om een blindedarm.
Ooit heb ik wel eens gehoord dat je dan op je tenen moet staan en dan hard op de grond komen met je hiel, maar dat doet ook geen zeer.

Toegevoegd na 1 minuut:
Het gaat om de rechts van mij af gezien.

Weet jij het antwoord?

/2500

als je naar voren kijkt rechterkant ten hoogte van je bekken (zoek even het hoogste punt van je bekken) en dan een beetje terug naar links als het daar zit dan zou je weleens gelijk kunnen hebben. naar de huisarts

Je kunt ook last van je darmen hebben, zoals een verstopping of bacterie. Maar als je normaal naar de wc gaat is het waarschijnlijk iets anders...naar de dokter als het maandag nog niet over is. Als je koorts krijgt...al eerder naar de dokter. sterkte !!

Blindedarm doet idd pijn bij alleen lopen al. Misschien gewoon wat geïrriteerde darmen? Als het tot maandag niet over is, even naar de huisarts. Succes

Het kunnen heel goed gewoon tijdelijk geïrriteerde darmen zijn. Dat kan komen door bepaald eten, een bacterie of een virus. En die darmen zitten overal, dus ook rechts in de onderbuik. Dat hoeft zeker niet meteen blindedarmontsteking te zijn. Ik heb ook regelmatig geïrriteerde darmen. En ook vaak juist rechts in de onderbuik. Maar als niet-dokter zijnde kan ik je natuurlijk ook niet garanderen dat het niet zo is. Als je je erge zorgen maakt, kun je de plaatselijke huisartsenpost bellen. Die kunnen je dan aan de hand van gerichte vragen die ze stellen, helpen en je geruststellen. Ik denk dat je meer hebt aan geruststelling van een professional dan aan een geruststelling van iemand hier op GoeieVraag. En als ze het nodig vinden, laten ze je even langskomen voor onderzoek. Maar je kan ook morgen meteen de huisarts bellen. Dat is denk ik sowieso wel verstandig als je dergelijke klachten nog niet eerder hebt gehad. Krijg je koorts, dan sowieso meteen de huisartsenpost bellen. Sterkte!

Ik had deze pijn steeds terugkerend in mij puberteit. Ik was toentertijd ook onregelmatig ongesteld en ik slikte de pil niet. Ik heb toen vrij vaak bij de dokter gezeten en die heeft me elke keer laten prikken op blindedarmontsteking. Maar ik bleek alle symptomen te hebben van die ontsteking, behalve de ontsteking. Toen ik aan de pil ging werd de pijn minder en bleef zelfs weg. Omdat mijn man en ik kinderen wilden was ik weer met de pil gestopt en prompt de buikpijn weer terug. Ik heb het toen in de gaten gehouden en het bleek steeds in de 2e of 3e week van mijn (nu wel regelmatige) cyclus te zijn. Oftewel: een buitengewoon gevoelige eisprong! Hou het even in de gaten wanneer het precies pijn doet en laat je voor de zekerheid prikken..

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100