Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Na rust (kort of langer) steeds (pijn in de gewrichten vingers beiderzijds, wie kent dit of heeft advies?

Het is vrij spontaan begonnen, intussen 8 maanden geleden de eerste klacht van een pinkje.
Even bij HA getoond toen ik er toch moest zijn en deze meende artrose, niets aan te doen eigenlijk..

Omdat niet erg pijnlijk en "maar" 1 vinger was, nam ik het voor lief en tot kort erna (wel soms tintelingen in vooral ringv. en pinken) beide handen hetzelfde ongeveer aan klachten opleverden.
Maar na dan wat extra oefeningen met alle vingers trok stijfheid en pijn wel redelijk weg en was het alleen gevoelig bij druk op sommige gewrichtjes en alle vingers lijken wat meer gezwollen...

Toch is het steeds wat "erger" geworden en laat (nog nog vaker dan al eerder) zelfs lichte dingen gemakkelijk vallen..

Onlangs heb ik deze klacht weer genoemd bij HA maar meer dan 'zorg dat je handen warm blijven" en 'tja niets aan te doen vanwege leeftijd (54) krijg ik nu niet als optie.

Overigens merk ik geen verschil bij hoge of lage temperaturen;

Is er iemand die dit ook heeft of had en wat hielp dan?

Toegevoegd na 1 week:
Ook vreemd? Tijden geleden en in beginfase deze klacht kreeg ik AB kuur voor iets heel anders en ook Prednison ...kuur sloeg niet echt aan toen (ws viraal) maar ik was dolblij met toen wekenlang geen pijn en klachten meer in handen! Kan toeval zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ga eens langs bij het handencentrum. Daar zijn ze heel gespecialiseerd en kunnen je misschien goed helpen. Je vind het onder www.handencentrum.nl

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100