Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Het geel in de ogen,wat houdt het in?

Mijn vrouw verteld soms tegen mij,ik ben moe en ik kijk naar haar oogwit wordt in het geel,en haar hebt ook suikerziekte.
Is hang van af dat haar lever ook wat problemen ofzo?
Waarom het geel in de ogen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Geel oogwit kan duiden op overmatig eiwit in het oog, een verminderde werking van de lever, hepatitis (leverontsteking), galstenen of galblokkade, bijwerkingen van bepaalde medicijnen en/of een verstoorde stofwisseling van vitamine B 2 Ik zou voor dit zeker te weten langs de huisarts gaan voor een juiste diagnose.

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aandoe...

Kan verschillende oorzaken hebben, oa een slecht werkende lever maar kan ook een bijwerking van medicijnen zijn. Voor duidelijkheid is een bezoekje aan de huisarts nodig.

de gele kleur wordt veroorzaakt door bilirubine. dit is een stof (eiwit) dat vrijkomt bij afbraak van rode bloedcellen in lever. normaal gesproken verlaat bilirubine het lichaam via galbuis naar darmen, daar wordt het omgezet en zorgt voor bruine kleur. bij slecht functioneren van lever en of verstopping galbuis kan bilirubine het lichaam niet of slecht verlaten en hoopt zich in het lichaam op. dit zorgt voor gele kleur.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100