Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Waarom verlam ik tijdens de seks?

Tijdens de sex treed er bij mij een soort verlamming op me armen gaan tintelen en het trekt naar me gezicht vervolgens kan ik me armen niet meer bewegen. Ik ben niet gespannen en totaal niet zenuwachtig weet iemand wat dit misschien kan zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Lijkt op een vatenprobleem, waarschijnlijk heb je het ook als je bult of allebei je armen omhoog doet, maar dan doe je er meteen wat aan! Naar de huisarts!!!

Ik denk dat het bloed uit je armen verdwijnt

Dit klinkt als hyperventilatie. Ik denk dat je onbewust te diep gaat inademen, waardoor je armen gaan tintelen en je een teveel aan zuurstof in je bloed krijgt. Dit kan ook goed te maken hebben met jouw misselijkheid en je angst om te moeten overgeven. Je zegt dat je niet gespannen bent, maar onbewust reageert jouw lichaam wel heel erg gespannen. Je zou kunnen proberen om voor de sex eerst lekker te ontspannen, bijvoorbeeld door een rustgevende massage, die langzamerhand erotisch wordt. Ik hoop dat dat beter werkt voor jou, want zo is het voor jullie allebei niet leuk :(

Dit komt vaker voor. Soms na een heftig orgasme, of vlak ervoor, en ik kan me voorstellen dat het dan een soort totale concentratie op je onderlijf is van je lichaam, zodat de rest even minder aan bod komt. Wat ook zou kunnen, is dat er sprake is van een overmatige vasoconstrictie, dus dat je vaten te veel vernauwen. Heb je hoofdpijn achteraf? Als je je zorgen maakt: overleg met de huisarts of er naar gekeken moet worden. Toegevoegd na 24 seconden: Hm, dat laatste zinnetje geeft een beetje raar effect ;p

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100