Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Zijn ontstoken keelamandelen besmettelijk?

Eerst wil ik jullie even vertellen dat het sinds ik net wakker ben geworden, na 2 uurtjes slaap, de pijn met 75% is verminderd. Ik heb veel met zout gegorgeld en geprobeerd ijskoud water te drinken.

Vanaf morgen ben ik 3 dagen veel bij kinderen in de buurt in de leeftijd van 6 maanden tot 7 jaar. Ze komen ook altijd op schoot zitten en willen een kus geven als ze weg gaan. Kan dit allemaal gewoon of is er een mogelijkheid dat ik ( met name de baby) besmet?

Wat ik nu de laatste 2 dagen heb meegemaakt, wens ik zelfs mijn grootste vijand niet toe, dus in dat geval zorg ik dat ik een beetje afstand bewaar en de kids niet ziek maak.

Super bedankt nog allemaal voor jullie reacties op mijn vorige vraag, heb er veel aan gehad:)

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ja, dit kan best besmettelijk zijn. Keelontstekingen worden veroorzaakt door virussen en bacteriën. Deze kunnen zich weer verspreiden door hoesten, maar zitten ook in het slijm. Dus met kussen of uit elkaars glas drinken kunnen sommige bacteriën en virussen worden overgedragen. Of iemand ook daadwerkelijk besmet wordt en ziek wordt is een ander verhaal. Dat hangt grotendeels van de weerstand af. Een kus op de wang geeft weer minder risico dan een kus op de mond. Met babies sowieso oppassen. Toegevoegd na 2 minuten: Was trouwens ook goed je handen tussendoor en zeker na het hoesten in de handen, met je hand voor de mond.

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/ziekte...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100