Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Helpen glucosamine, chondroitine en msm tegen artrose?

Op internet lees ik tegenstrijdige berichten of glucosamine, chondroitine en msn wel of niet werken. Wellcht kunnen mensen op dit forum aangeven hoe lang je het moet slikken voor je het zeker weet of het werkt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bij geen van de genoemde middelen is ooit aangetoond dat het helpt tegen artrose. Artrose is afbraak van het kraakbeen bij gewrichten. http://www.check-onderzoek.nl/onderzoek/wat_is_artrose

Er is onderzoek naar gedaan en Glucosamine schijnt te werken bij Artrose. http://www.betergewricht.nl/index.php?option=com_content&view=article&id=58:supplementen&catid=36:faqs&Itemid=93

Nee, geen van genoemde middelen helpen, mocht dat wel zo zijn dan zijn het geneesmiddelen en mogen ze niet meer over de toonbank worden verkocht. Dan kan je ze alleen krijgen op recept. Oftewel: het is gewoon geldklopperij.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100