Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe lang kan het duren na een flinke antibiotica kuur dat de klachten en/of pijn weg zijn?

Niet voor mezelf deze vraag, maar een vraag van/voor goede bekende .
Huisarts ging uit van flinke cellulitis en zei: het moet geen belroos worden en schreef Flucloxacilline 500 mg/4 x daags voor, 10 dagen lang. Verder alleen advies rustig aan en niet onnodig belasten.

Op de 10e dag zag het er nog niet echt weer goed uit, zwelling rond de enkel en been nog voorzien van rode vlakken.
Om trombose uit te sluiten is via bloed de DVT (middels/D-dimeer test) gedaan. Geen DVT gelukkig.

Sinds gisteren is er wel weer meer pijn, trekt door naar kuit en dit zodra juist been in rust is. Deze is klacht is wisselend en gaat op dat moment gepaard met zwelling in de enkel.

Is dit volkomen normaal en nu meer kwestie van geduld? (dit ook ivm werkhervatting komende maandag, wel voornamelijk fysiek werk )

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Voelt het warm aan? Ik zou sowieso maandag terug naar de huisarts voor het werk weer te hervatten.

Een antibioticakuur werkt vanaf de 1e tablet die men inneemt. De bacteriedodende werking begint een tot twee uur na inname. Een dosis werkt zes tot acht uur. Na een paar dagen van gebruik merkt u dat de klachten die met de infectie gepaard gaan, afnemen. Bij een ontsteking zitten er echter nog zoveel bacterieen in het lichaam dat het gemiddeld 3-4 dagen duurt voordat het antibioticum het aantal dusdanig heeft gereduceerd dat je het klinsich kunt merken

Bronnen:
http://www.ziekenhuis.nl/index.php?cat=med...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100