Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe verzorg je een ontstoken wond met etter?

Ik heb een snij wond die helemaal rood en warm is en er zit ook etter in. Of hoe dat ook mag heten ;). Nu de vraag. Hoe kan ik hem verzorgen? En als ik hem Niet zou verzorgen kan het dan een litteken worden?

Weet jij het antwoord?

/2500

hallo, Een tip die ik je kan geven is om manuka honing te gebruiken rondom de wond.Dit werkt anti bacterieel! Succes! Miranda

Je moet hem wel verzorgen anders kan de bacterie naar de rest van je lichaam gaan. Je kunt het het best in een bak met soda doen, je moet er dan wel een gaatje in prikken (het gaatje is groot en diep genoeg als het etter eruit komt) Als er een korstje opzit word die na een tijdje week, haal die er ook af. Als het goed is, is het dan over een tijdje over!

de wond kun je weken in heet water met soda.houd hem verder goed schoon en zorg dat er geen vuil in komt.as je na een paar dagen geen verbetering ziet is het verstandig om naar je huisarts te gaan

Je moet zowiezo naar de huisarts gaan, je had meteen nat verband erom moeten doen gedurende 24 uur (kan je nogsteeds doen!!!) Schoonmaken(weken) met biatex of betadine, daarna kun je er honingzalf op doen (kun je kopen bij dierenarts bv vetramil of dermiel zalf) klinkt gek maar ik gebruik het overal voor en het werkt super. Maar ik zou zowiezo naar huisrats gaan voor evt. Antibiotica. Succes ermee. Toegevoegd na 2 minuten: Oja geen gewone honing erop doen, de honing moet steriel zijn !!!!!

Heb altijd in Verpleeghuis gewerkt,daar mochten we op aanraden van een dermatoloog en chirurg absoluut geen soda gebruiken,ivm goede huidcellen wat dan weer door de soda worden aangetast. Op de eerste plaats toch controle arts,oorzaak moet achterhaald worden. Dan evt bad van originele badedas,dus niet de goedkopere variant. Goed droog deppen,dan zinkzalf op wondrand,en in wondje betadine zalf,of nog beter fucidin zalf(weet niet of je dat zo kunt krijgen. Herhaal dit 2 x daags,houd het verder droog en schoon. Maar advies blijft huisarts.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100