Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Eeen kennis van mij klaagt over bijna ondragelijk kram in zijn linker been. Dat hield wel een uur of 5 aan wat kan dat zijn.zie toelichting

Hij drinkt de hele dag door koffie en soms dagen niks anders...

Toegevoegd na 3 minuten:
kramp sjurri

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

5 uur en ondraaglijk klinkt heel ernstig. Als het echt tramp is geweest zal er sprake zijn van zware spierschade, want er is in die tijd bijna geen zuurstof aangevoerd. Reden genoeg om er een arts naar te laten kijken. De oorzaak kan een trombose geweest zijn, maar kan ook door een irritatie van een motorische zenuw veroorzaakt zijn. Ernstige uitdroging kan ook een oorzaak zijn, hetgeen weer veroorzaakt zou kunnen worden door koffie. Kortom, wat je suggereert is mogelijk, maar je hebt echt een arts nodig om andere oorzaken (die kunnen terugkeren met nog ernstige gevolgen!) uit te sluiten.

Misschien een zenuwbeklemming of spierblessure.. Als de pijn ondraaglijk is, is hij/zij vast al naar de doc geweest die beter heeft kunnen informeren dan ik.

Bijna zeker heb je met je vraag ook al het antwoord gegeven, KOFFIE!! Gecombineerd met te weinig water drinken en ongezond eten, kan het o.a. kramp veroorzaken. Het zij signalen vanuit het lichaam dat hij ongezond leeft.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100