Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Iemand op mijn werk heeft smaakstoornissen. Ik vind dit zo zielig voor haar. Hoe kan ze haar smaak terug krijgen?

Door vergiftiging van de smaakpapillen in de mond door
geneesmiddelen tegen hartklachten;

Toegevoegd na 22 minuten:
bestaat er geen alternatieve oplossingen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Misschien dat je iets hebt aan deze site? http://www.pragmaprojecten.nl/smaak/smaakstoornis.htm Weliswaar geen "oplossing" maar veel info en als het gaat dus om een gevolg/vergiftiging smaakpapillen door medicatie, zou ze eens contact op kunnen nemen met: Domus Medica Mercatorlaan 1200, 3528 BL Utrecht Postbus 2190, 3500 GD Utrecht Tel. 030-2823360

Bronnen:
http://gebu.artsennet.nl/Over-het-Geneesmi...

Daar zal ze toch echt voor naar een arts moeten. Je kan door verschillende oorzaken je smaak verliezen, met medicijn gebruik is het meestal zo dat de smaak terug komt na het stoppen met de medicijnen. Toegevoegd na 1 dag: Kijk eens naar de uitzending van Je zal het maar hebben, van BNN deze week, daar verteld een meisje over hetzelfde probleem.

Mooi te lezen dat je de ander al het goede gunt maar ik denk niet dat medelij (zielig vinden) de juiste houding is. Een vriend van mij heeft eensmaakstoornis. Toch zie ik hem regelmatig de ene x een jonge jenever en dan weer een oude jenever drinken. Op mijn vraag waarom hij dit doet kwam als antwoord dat het hem dan gaat om de veranderende structuur van het product, ipv de smaak. Daar haalt hij zijn voldoening uit.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100